x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Nicolăescu: Din punctul meu de vedere, protestul medicilor nu are legătură cu Ministerul Sănătăţii

Eugen Nicolăescu: Din punctul meu de vedere, protestul medicilor nu are legătură cu Ministerul Sănătăţii

05 Sep 2013   •   21:06
Eugen Nicolăescu: Din punctul meu de vedere, protestul medicilor nu are legătură cu Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi seară, la Sighişoara, că protestele anunţate de preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, printr-o scrisoare adresată membrilor organizaţiei, nu au legătură cu Ministerul Sănătăţii, întrucât acest minister îşi îndeplineşte obiectivele propuse, informează agerpres.ro.

Unul din proiectele de lege pentru medici este proiectul pilot privind salarizarea medicilor.

În sensul de a creşte salarizarea medicilor, fără să ne bată nimeni la cap. Vreau să vă spun că dacă vă duceţi la programul de guvernare veţi găsi o asemenea prevedere. Deci această prevedere eu am pus-o în program în decembrie 2012, nici nu se gândea cineva că o să fie vreun protest al medicilor. Deci, cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere, protestul medicilor nu are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii îşi îndeplineşte obiectivele pe care şi le-a pus singur în program şi noi le facem pas cu pas.

Nu are legătură cu noi, pentru că nu poţi să îmi ceri să fac ceva, când eu ţi-am propus să faci', a afirmat Eugen Nicolăescu.

Preşedintele CMR Vasile Astărăstoae a anunţat, în urmă cu o zi, că la sfârşitul săptămânii va fi stabilit şi calendarul protestelor. 

×