x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fabian Gyula, propunerea coaliției pentru funcția de Avocat al Poporului. Aviz favorabil de la comisiile juridice din Parlament

Fabian Gyula, propunerea coaliției pentru funcția de Avocat al Poporului. Aviz favorabil de la comisiile juridice din Parlament

23 Iun 2021   •   11:55
Fabian Gyula, propunerea coaliției pentru funcția de Avocat al Poporului. Aviz favorabil de la comisiile juridice din Parlament
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să fie în funcţia de Avocat al Poporului, după ce a fost audiat.

Stire intiaial Fabian Gyula, fost procuror, este propunerea coaliției pentru funcția de Avocat al Poporului. Chiar astăzi începe procedura de numire, iar votul în plenul reunit al Parlamentului se va da cel mai probabil lunea viitoare.

Tot atunci ar putea avea loc şi votul de validare pentru peşedintele CNA, a precizat Ludovic Orban când a ieşit de la şedinţa coaliţiei.

 

”Am hotărât în cadrul coaliției să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine (n.r.- miercuri) la 9:30 vom convoca Birourile Permanente reunite.

A fost depusă singura candidatură și vom demara procedura. Procedura presupune audiere în comisiile juridice reunite, urmate de Plen. De asemenea”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței coaliției de marți.

 

Kelemen Hunor a explicat că audierea lui Fabian Gyula va avea loc miercuri în Comisiile juridice reunite.

"Este candidatul Coaliţiei (Fabian Gyula) şi va avea majoritate în momentul în care se va vota. Luni va fi o şedinţă şi se va vota. Există o decizie în Coaliţie legat de Radio, de CNA, de toate instituţiile. Nu le amestecăm", a Kelemen Hunor, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

Întrebat de ce candidatura lui Fabian Gyula nu a fost semnată de cei de la USR, el a răspuns: "Ei au avut astăzi o discuţie în forul lor de conducere şi trebuie să îi întrebaţi pe liderii lor, nu pe mine. Eu nu am nicio treabă cu discuţiile lor interne. Ei nu au zis niciodată că doresc Avocatul Poporului".

×
Subiecte în articol: Fabian Gyula