x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Finantare - Transfer de bani catre MEC

Finantare - Transfer de bani catre MEC

de Oana Stancu Zamfir    |    25 Oct 2005   •   00:00
Finantare - Transfer de bani catre MEC

Liderii Aliantei D.A. au decis ieri ca bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) pe 2006 poate fi suplimentat cu sumele rezultate din "inghetarea" bugetelor Camerei Deputatilor si Senatului la nivelul celor din 2005, dar si din sumele retinute din bugetele destinate serviciilor secrete. De la Parlament ar urma sa vina circa 250 de miliarde de lei, potrivit liderului PD, Emil Boc. Parlamentarii Aliantei, membri ai Birourilor Permanente ale Camerelor, au fost mandatati sa ceara ca bugetele Camerei Deputatilor si Senatului sa fie inghetate la nivelul celor din 2005.

SRI Si SPP. A doua sursa ar fi bugetele serviciilor secrete, in speta SRI si SPP, care ar avea mai multi bani decat in bugetul pe 2005. Purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, nu a precizat ce sume din bugetele serviciilor secrete vor fi redirectionate, spunand doar ca pentru aceste institutii sunt "mai multe sume alocate decat este necesar". Emil Boc s-a mai referit si la fondul de rezerva aflat la dispozitia prim-ministrului, insa Sebastian Vladescu se pare ca ar fi inchis aceasta discutie. O comisie formata din ministrii Sebastian Vladescu si Eugen Nicolaescu, din partea PNL, si vicepremierul Gheorghe Pogea si presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, va analiza pana lunea viitoare posibilitatile de majorare a bugetului alocat Ministerului Educatiei. Potrivit lui Emil Boc, dupa ce bugetul MEC va fi majorat, va face si PD nominalizarea pentru inlocuitorul lui Mircea Miclea.

BUGET
Camera Deputatilor va avea pentru anul viitor un buget de 192 de milioane de lei noi, dupa cum a stabilit ieri Biroul Permanent. Potrivit presedintelui Camerei, Adrian Nastase, in cadrul discutiilor Alianta a propus un buget de 170 de milioane de lei noi, la fel ca si anul acesta, dar asta ar fi insemnat o scadere fata de cel pe 2005, potrivit ratei inflatiei. El a precizat insa ca din cauza noului buget vor fi probleme la plata utilitatilor.

×
Subiecte în articol: politic