x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Flutur nu are nevoie de Popescu

Flutur nu are nevoie de Popescu

de Lavinia Dimancea    |    05 Aug 2005   •   00:00
Flutur nu are nevoie de Popescu

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a confirmat informatiile din Jurnalul National, potrivit carora publicarea in Monitorul Oficial a Hotararii de Guvern prin care se subventioneaza achizitionarea de masini agricole de catre tarani nu are nevoie de semnatura ministrului de Finante. Flutur a declarat ieri la Guvern ca nu este necesar acordul lui Ionut Popescu. "Fondurile sunt din bugetul Ministerului Agriculturii si nu din alta parte. Hotararea poate fi publicata fara semnatura Finantelor, asa cum prevede, din cate stiu, si Legea de functionare a Guvernului", a explicat Flutur. El a explicat ca este vorba de un ordin elaborat de Ministerul Agriculturii, iar actul normativ trebuie dus la indeplinire de acest minister.

REFUZ. Dupa ce a anuntat in sedinta de Guvern de saptamana trecuta ca nu este de acord cu aceasta subventie, Ionut Popescu si-a reafirmat public refuzul de a o semna. El spune ca, practic, este o subventie indirecta pentru uzina Tractorul. Legea de organizare si functionare a Guvernului prevede ca un act normativ emis de Executiv trebuie sa poarte semnatura premierului si a ministrilor obligati sa il puna in aplicare. In acest caz, este vorba de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Astfel, acesta a spus ca nu sunt necesare, in cazul asta, decat semnatura sa si cea a premierului. Programul permite producatorilor agricoli inregistrati in registrul agricol - persoane fizice sau juridice care nu acceseaza programe similare cu finantare externa - sa beneficieze din partea statului de o alocatie echivalenta cu 45% din pretul de achizitionare a utilajelor agricole noi.

Sindicalistii intreprinderii brasovene Tractorul cer demisia ministrului Finantelor Publice, Ionut Popescu, revoltati ca acesta si-a exprimat dorinta de a nu acorda subventia pentru Agricultura, promisa de premier. "Le reamintim guvernantilor ca subventiile nu sunt acordate intreprinderii, ci taranilor care au mare nevoie de mijloace mecanizate pentru a-si lucra pamantul", se arata intr-un comunicat al sindicatului "Infratirea".

×
Subiecte în articol: politic