x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Frăţie PRM şi PSD, la Capitală

Frăţie PRM şi PSD, la Capitală

de Monica Andrei Capatos    |    11 Apr 2010   •   00:00
Frăţie PRM şi PSD, la Capitală
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional



Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ieri că partidul său a decis denunţarea "unilaterală şi irevocabilă" a protocolului de colaborare cu PD-L în Consiliul General al Capitalei şi a rupt, în faţa jurnaliştilor, documentul original al acestei înţelegeri. Anunţuri de acest gen au mai fost făcute şi la începutul anului, însă nu au fost puse în practică de aleşii locali ai PRM.

Decizia liderului PRM nu schimbă cu nimic situaţia din Consiliul General al Capitalei, având în vedere că pedeliştii au majoritatea împreună cu aleşii locali ai PNG-CD, partidul lui Gigi Becali. Mai mult, modalitatea prin care cei trei consilieri PRM vor putea părăsi Consiliul General este greoaie.

Chiar dacă preşedintele PRM îi va exclude, este nevoie de votul consiliului pentru retragerea calităţii de consilier, lucru care nu se va întâmpla foarte uşor, având în vedere colaborarea bună pe care au avut-o de-a lungul timpului cu aleşii locali de la PD-L. "Le retrag sprijinul politic şi în locul lor vor veni alţi membri PRM care să-mi respecte decizia. Vom face azi o alianţă cu PSD, care considerăm că este un partid lovit pe nedrept. Acum şi aici începe o etapă nouă în politica românească", a spus Corneliu Vadim Tudor.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a spus, la rândul său, că noul protocol pe care îl va semna cu PRM va pune bazele unei viitoare alternative în privinţa desemnării unui candidat la Primăria Capitalei.

Preşedinţii organizaţiilor PSD şi PRM din Bucureşti, Marian Vanghelie, respectiv Codrin Ştefănescu, au semnat ieri un Protocol de colaborare la nivelul Capitalei. Acesta cuprinde zece obiective comune, printre care relansarea construirii de locuinţe sociale, majorarea bugetului alocat consolidării clădirilor supuse riscului seismic, achiziţionarea de mijloace de transport în comun fabricate în România, renegocierea contractului de concesiune cu Apa Nova, dacă societatea nu investeşte în extinderea reţelei de apă şi canalizare, soluţionarea problemei câinilor fără stăpân. Cei doi au afirmat că acest protocol ar putea fi baza pentru o viitoare colaborare la alegerile locale din 2012, dar şi la cele parlamentare. Ştefănescu a anunţat că PRM Bucureşti va susţine candidatura Lilianei Mincă în Colegiul 19 pentru Camera Deputaţilor din Bucureşti.


LIPSĂ DE COMUNICARE
Viceprimarul general Victor Iovici, li­derul grupului PRM din Consiliul Gene­ral, a declarat ieri că nu ştie nimic. Toate mesajele transmise de şeful său de partid le-a văzut la televizor. "Nu am primit nimic oficial. Poate ne va suna de la partid şi ne va spune că suntem excluşi. Deocamdată noi aşteptăm deciziile partidului şi apoi vom lua şi noi o hotărâre", ne-a declarat Iovici.

Zvonurile despre ruperea protocolului au apărut încă de la începutul anului, când vicepreşedinţii PRM Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu au avut o întâlnire cu liderul PSD, Mircea Geoană. Dacă se reface alianţa PSD-PRM la nivelul Capitalei şi mai punem la socoteală şi PNL, cele trei partide au împreună în Consiliul General 27 de voturi, spre deosebire de PD-L, cu 28. Pentru a avea majoritate, cei din PSD-PRM-PNL mai au nevoie de două voturi.

×
Subiecte în articol: politic