x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gyorgy Frunda: UDMR ar fi obţinut rezultate mai bune dacă ar fi ieşit de la guvernare în 2010

Gyorgy Frunda: UDMR ar fi obţinut rezultate mai bune dacă ar fi ieşit de la guvernare în 2010

de Raluca Cret    |    15 Dec 2012   •   12:49
Gyorgy Frunda: UDMR ar fi obţinut rezultate mai bune dacă ar fi ieşit de la guvernare în 2010
Sursa foto: INTACT IMAGES/Bogdan Iurascu

Fostul senator Frunda Gyorgy, care nu a reuşit să intre în Parlament în urma alegerilor parlamentare, a lansat la Târgu-Mureş un discurs dur la adresa deciziilor luate de UDMR de-a lungul timpului, care ar fi dus la rezultatele proaste ale alegerilor.

Frunda a arătat că acum UDMR  a primit 400.000 de voturi, în condiţiile în care „niciodată n-am putut gândi în cifre mai mici de 600.000 de voturi”. De vină pentru acest rezultat, a spus Frunda, este atât PPMT care a obţinit de zece ori  mai multe voturi ca la alegerile locale, dar şi deciziile Uniunii din ultimii ani. „Dacă noi am fi ieşit de la guvernare în 2010, când a fost problema cu pensiile şi salariile, UDMR-ul ar fi fost într-o poziţie mult mai bună”, a declara Frunda.

Fostul senator a mai arătat că UDMR a fost la guvernare în timp ce s-au desfiinţat peste 100.000 de locuri de muncă, s-au tăiat pensiile şi salariile, „şi noi am fost acolo”. Frunda a mai spus că a cerut de mai multe ori liderilor UDMR să se retragă de la guvernare, însă a fost refuzat de fiecare dată, pe motiv că trebuie să fie adoptate două legi, cea a minorităţilor şi cea a învăţământului.

Un alt motiv al eşecului UDMR este legea electorală adoptată în 2008, „dar am fost la guvernare când s-a adoptat, în doi ani şi jumătate am fost acolo şi nu am procedat la nicio modificare a legii”, a mai declarat Frunda.

În ceea ce priveşte intrarea UDMR la guvernare, Frunda a arătat că acest lucru trebuie să se facă „cu fruntea sus şi cu spatele drept” şi le-a transmis celor prezenţi că, în opoziţie, UDMR nu va putea oferi nimic comunităţii maghiare şi „nu vom avea niciun viitor în această lume suprapolitizată”.

Frunda a tras şi un semnal de alarmă asupra greşelilor UDMR, care trebuie analizate şi corectate, „dacă nu, peste doi ani, nu vom avea reprezentant nici în Parlamentul European”.

×
Subiecte în articol: udmr frunda alegeri voturi guvernare