x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriel Oprea: "Mi-au dat stele toţi preşedinţii!"

Gabriel Oprea: "Mi-au dat stele toţi preşedinţii!"

15 Feb 2010   •   00:00
Gabriel Oprea: "Mi-au dat stele toţi preşedinţii!"
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea a acordat revistei Q Magazine un interviu în care vorbeşte printre altele despre cum a obţinut stelele de general, cum îşi va face partid până la vară, despre scutul antirachetă.

"Stelele nu le-am luat de pe stradă. Două  le-am luat de la Iliescu când eram încă activ. Am avut două mandate de parlamentar, în comisia pentru controlul SRI şi în cea de apărare şi siguranţă naţională. În ambele, împreună cu ceilalţi colegi din sectorul politic, ne-am adus contribuţia şi am ajutat sectorul militar. În 2008 am fost propus de Asociaţia cadrelor militare în rezervă la gradul de general  cu trei stele, şi am primit cea de-a treia stea de la Băsescu la 1 decembrie 2008 (ceea ce înseamnă onoare şi respect, nu alte avantaje )(...) A patra stea mi-a dat-o Traian Băsescu,  fiind în rezervă, pentru că n-a mai întâlnit un ministru care demisionează pentru că refuză numirea în funcţii a unor oameni  compromişi, impuşi de partid)", a spus Oprea. De asemenea, el a explicat că şi-a luat doctoratul corect, nu fraudulos, ca alte persoane publice. Gabriel Oprea dezvăluie totodată că ar fi preferat postul de ministru de Interne decât portofoliul Apărării.


"SUNT RIGID, CEEA CE PARE O AROGANŢĂ"

Cum i se reproşează o anumită aroganţă, ca şi lui Adrian Năstase, ministrul Apărării s-a explicat: "Adrian Năstase a fost unul dintre cei mai buni prim-miniştri ai României, este omul care m-a promovat în politică, având încredere în mine. Este unul dintre cei mai buni manageri,  un om extrem de bine organizat. Mi-a fost greu să mă ridic la înălţimea standardelor sale, dar am făcut tot ce-am putut să nu-l dezamăgesc. Având o educaţie militară, este adevărat că sunt poate mai rigid, ceea ce, în opinia unora, pare aroganţă. Cei care mă cunosc cu adevărat ştiu că nu sunt deloc aşa şi că sunt un prieten bun". Cât priveşte renumele său de mare afacerist imobiliar în Ilfov, Oprea a spus că "este o glumă sau o dezinformare. Nu mi  s-a oferit ceva la schimb, în plus. Noi avem doar două posturi de prefect în Ilfov şi în Constanţa. La Ilfov a fost, exclusiv, un obiectiv simbolic personal, pentru că sunt deputat de Ilfov, am muncit aici şi ţin foarte mult la acest judeţ, în sensul politic. I-am sugerat actualului prefect să-i sune personal şi să-i invite, la investitură, pe toţi cei 40 de primari ai judeţului şi pe preşedintele consiliului judeţean. Toţi au fost prezenţi. Iar eu am mers împreună cu toţi parlamentarii independenţi, într-un gest de reconciliere şi de reconstrucţie politică în Ilfov. Nu am afaceri în Ilfov, de niciun fel".


PARTID FĂCUT MILITĂREŞTE
Întrebat despre obiectivul grupului independenţilor, ministrul Apărării a spus că "este un grup care s-a cristalizat, îşi cunoaşte potenţialul şi se va transforma într-un partid politic cu doctrina interesului naţio-nal, construit, într-adevăr anacronic, de sus în jos. Suntem la guvernare, avem parlamentari şi avem şi componenta administrativă, prin primarul Onţanu" . Potrivit lui Oprea, partidul se va înfiinţa până la vară. "Avem totul stabilit, nume, doctrină, statut, membri. E făcut milităreşte, ca să glumesc!", a spus el.
Mai mult pe www.qmagazine.ro

×
Subiecte în articol: politic