x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, atac la adresa lui Citu: "Nu are gata Bugetul ! A mințit ca îl va încheia rapid"

Gabriela Firea, atac la adresa lui Citu: "Nu are gata Bugetul ! A mințit ca îl va încheia rapid"

de Alice Petrescu    |    01 Feb 2021   •   12:39
Gabriela Firea, atac la adresa lui Citu: "Nu are gata Bugetul ! A mințit ca îl va încheia rapid"
Sursa foto: Lucian Alecu

Gabriela Firea, a reacționat pe pagina sa de facebook, după anunțul premierului Florin Cîțu cu privire la întârzierea aprobării bugetului pe anul 2021. Firea spune că Florin Cîțu a mințit atunci când a promis că bugetul va fi gata la începutul lunii februarie. 


Șeful executivului,  a explicat, luni, într-o conferință de presă, de ce întârzie adoptarea bugetului pe 2021.

„Bugetul pentru 2021 întârzie puțin pentru că eu am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru: subvențiile sau cheltuielile care se duc în anumite sectoare din sectorul public anul acesta trebuie să fie legate de reformă. E foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd ce reforme vin, vom forța aceste reforme dacă nu, prin limitele din buget, dar 2021 este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii. Acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare și banii se vor ducea doar în companii care vor arăta programe de reforme și vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem așa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a spus Cîțu.

Premierul a mai spus că bugetul nu va fi adoptat în următoarea ședință de guvern, care va fi marți.

„Întârzie puțin, adică nu va fi adoptat mâine (marți – n.r.) în ședința de guvern. S-ar putea să fie adoptat săptămâna aceasta sau în prima parte a săptămânii viitoare. Dar nu mâine”, a precizat Cîțu.

×
Subiecte în articol: gabriela firea Florin Cîțu buget