x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în programul național de creștere a natalității

Firea: Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în programul național de creștere a natalității

07 Mar 2023   •   18:15
Firea: Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în programul național de creștere a natalității
Sursa foto: Hepta

Peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în programul național de creștere a natalității, iar circa 2.850 au fost analizate deja de comisie, a anunțat marți ministrul Familiei Gabriela Firea.

„1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Datele au fost confirmate astăzi de Asociația Pentru Reproducere Umană din România printr-un studiu la nivel național. În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate”, a anunțat marți Gabriela Firea pe Facebook.

Ea a prezentat în cadrul unui eveniment ultimele date din Programul național de creșterea a natalității, derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Conform ministrului din 5 decembrie până acum, au fost înregistrate peste 5.000 de dosare, iar circa 2.850 au fost analizate de comisie.

„Din păcate, multe dintre dosare au avut nevoie sa fie reanalizate, pentru că fie erau incomplete, fie conțineau documente completate greșit”, susține Gabriela Firea.

Ea a anunțat că până acum 1.000 de contracte au fost transmise către cupluri sau femeile înscrise în program și aproape 600 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Ministrul estimează că în această săptămână vor ajunge alte 400 contracte la cei care au aplicat în program. De asemenea, Ministerul va comanda alte 200 de vouchere.

„Știu că sunt încă multe întrebări de la cei care-și doresc să devină părinți, și, de asemenea, multă nerăbdare. Le cer tuturor, încă o dată, să aibă încredere în noi și să aibă răbdare pentru că vor primi acest sprijin în valoare de 15.000 de lei”, a mai transmis Gabriela Firea.

(sursa: Mediafax)

×