x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Exerciţiul de demagogie al liberalilor a eşuat lamentabil

Gabriela Firea: Exerciţiul de demagogie al liberalilor a eşuat lamentabil

12 Iun 2015   •   15:12
Gabriela Firea: Exerciţiul de demagogie al liberalilor a eşuat lamentabil
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Exerciţiul de demagogie al liberalilor a eşuat lamentabil, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Gabriela Firea.

"Moţiunea de cenzură a Opoziţiei nu a primit decât 194 de voturi în plenul Parlamentului, din cele 278 câte ar fi fost necesare pentru a fi adoptată. Un eşec pe cât de previzibil pe atât de lamentabil! Cu toate declaraţiile belicoase şi arogante ale liderilor noului PDL, moţiunea nu numai că n-a fost votată masiv de parlamentari din actuala majoritate, dar nu a fost votată nici măcar de toţi membrii Opoziţiei, ceea ce arată că nici măcar iniţiatorii n-au crezut în consistenţa acuzaţiilor aduse guvernului, folosindu-se de această procedură exclusiv pentru a da impresia de activitate. Sau poate că din graba de a se sincroniza cu acţiunile altor puteri din stat, au încropit la repezeală o moţiune pe un subiect - legislaţia electorală - care nu intră în atribuţiile guvernului, ci ale comisiei parlamentare de specialitate, condusă de un membru PNL!", susţine Gabriela Firea într-un comunicat

CITEŞTE ŞI  MOŢIUNEA DE CENZURĂ. Victor Ponta: Sigur că am emoții; e moțiune de cenzură

Potrivit acesteia, "caracterizate perfect de sintagma "mult zgomot pentru nimic", atât moţiunea de cenzură respinsă azi, cât şi cea cu care liderii noului PDL ameninţă că o vor depune la toamnă ar putea fi catalogate drept hilare, dacă nu ar arăta o realitate tristă, aceea a unui partid care a reşapat toate figurile odioase ale unei guvernări detestate de întreaga populaţie a României şi râvneşte să ia locul, prin orice mijloace, unui guvern ale cărui rezultate sunt foarte greu de contestat de către orice om de bună credinţă".

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost respinsă vineri. Au fost înregistrate 194 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă".

CITEŞTE ŞI Călin Popescu Tăriceanu: Şansele ca moţiunea să treacă sunt nule

Pentru a trece, moţiunea "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!" trebuia să întrunească 278 de voturi.

CITEŞTE ŞI Ponta: Nu am mai participat la o moţiune care nu are ca obiect activitatea Guvernului

×
Subiecte în articol: gabriela firea