x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gallup - Misterul creşterii PNL şi scăderii PD

Gallup - Misterul creşterii PNL şi scăderii PD

de Lavinia Dimancea    |    08 Aug 2007   •   00:00

Diferenţele semnificative dintre ultimele două sondaje Gallup, realizate la un interval de o săptămănă, rămăn o enigmă. Institutul nu recunoaşte că a realizat cel de-al doilea sondaj de opinie şi nici nu poate explica cum acesta a fost remis redacţiilor, prin fax, in cursul serii de luni.

"Nu confirm existenţa acestui sondaj. De altfel, noi nici nu trimitem prin fax sondajele, ci prin e-mail", ne-a spus directorul de cercetare al Gallup Romănia, Alexandru Toth, de la care am incercat să aflăm cauza rezultatelor diferite dintre cele două sondaje.

Toth a precizat insă că "nu toate sondajele sunt publice". Public şi asumat rămăne astfel primul sondaj de opinie, realizat in perioada 19-22 iulie a.c., la comanda unei organizaţii apropiate de PNL, Fundaţia Societatea Civilă, care indica PD la 41% in cursa pentru alegerile europarlamentare, urmat de PSD cu 20% şi PNL cu 12%.

In sondajul al doilea, realizat in perioada 26-31 iulie, rezultatele se schimbă simţitor, PD ajungănd 37%, PNL la 17% şi UDMR la 7% (faţă de 3% in primul). In urmă cu circa o săptămănă, Alexandru Toth posta pe un blog un comentariu in care recunoştea că Gallup are "un contract pentru servicii de sondare a opiniei publice cu Agenţia pentru Strategii Guvernamentale".

×
Subiecte în articol: politic