x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Adversarii noştri vor preluarea şefiei Senatului, unii din PSD sunt prinşi în joc

Geoană: Adversarii noştri vor preluarea şefiei Senatului, unii din PSD sunt prinşi în joc

20 Feb 2010   •   00:00
Geoană: Adversarii noştri vor preluarea şefiei Senatului, unii din PSD sunt prinşi în joc
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Mircea Geoană a declarat că este în derulare un plan al adversarilor PSD de preluare a şefiei Senatului, el arătând că unii social-democraţi prezenţi la Congres sunt, cu voia sau fără voia lor, prinşi în acest "joc".

"Există un plan. Nu e legat de scaunul meu. E pentru eliminarea noastră, nu a mea de la conduccerea Senatului. Este un lucru pe care adversarii noştri îl urmăresc deliberat. Vor să ne priveze de ultima redută a opoziţiei. Planul e în derulare, cu voie sau fără voie, unii de aici sunteţi prinşi în acest joc".

"Acest Congres e urmărit de adversarii politici. De la Cotroceni, Guvern din alte zone speciale se încurajează dezbinarea PSD. Se promit bani de la Guvern, se încearcă dezbinarea PSD din exterior. Vă cer să stăm uniţi, indiferent cu cine votaţi. Nu varianta de conducere e importantă, ci starea de spirit cu care vom pleca acasă".

În timpul discursului ţinut de Mircea Geoană, o parte a reprezentanţilor tinerilor din partid au stat lângă prezidiu, agitând pancarde cu inscripţia "Ponta Preşedinte". Din câteva locuri din sală, izolate, s-au auzit fluierături. La finalul discursului, delegaţii organizaţiei de Gorj, plasaţi în primul rând, într-o parte a prezidiului, s-au ridicat de pe scaune, agitând pancarde cu mesaje pro-Victor Ponta şi scandând numele acestuia.


Geoană: Am să încerc să conduc cu o mână fermă
Mircea Geoană a declarat că va încerca să conducă partidul cu o mână fermă, arătând că atmosfera de tip competiţie este o marcă a mandatului său în funtea PSD.

Geoană a declarat că este optimist şi încrezător, că partidul va avea înţelepciunea să aleagă democratic conducerea pe care o cosideră cea mai bună pentru această etapă prin care trece ţara.
"Într-un fel este şi marca mandatului meu, această atmosferă de tip competiţie. Nu cred că, înainte de 2005, era atât de multă aşteptare şi interes din partea opiniei publice şi mass-media pentru o competiţie deschisă. Să încercăm să facem din acest Congres un moment de referinţă pentru PSD, care se pregăteşte să sară de la 35%, cât avem acum, la peste 40% în perspectiva alegerilor care se apropie".

Privitor la şansele sale privind şefia PSD, Mircea Geoană a declarat: "Nu cred atât de mult în sondaje cât cred în starea de spirit a populaţiei care este preocupată de ceea ce se întâmplă. Avem cea mai proastă guvernare în ultimii 20 de ani şi nu există o voce mai puternică şi mai credibilă decât cea a PSD, să spună lucrurilor pe nume şi să corecteze această stare de fapt".
"A ieşit soarele sus pe cer şi sper să nu stăm până când va ieşi luna. Am să încerc să conduc cu o mână fermă pentru că şi presa dincolo de rating şi delegaţii vor să afle cine va conduce PSD".

Mircea Geoană şi-a exprimat convingerea că Iliescu va continua activitatea în PSD. "Titulatura nu este importantă. Este fondator al acestui partid şi acest lucru nu i-l ia nimeni".

×
Subiecte în articol: politic