x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Nu am propus amânarea alegerilor din partid

Geoană: Nu am propus amânarea alegerilor din partid

19 Feb 2010   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că nu a propus amânarea alegerilor din partid în şedinţa de organizare a Congresului, el subliniind că infirmă "zvonurile" apărute în presă privind amânarea Congresului PSD.



"Am ieşit dintr-o şedinţă de pregătire a Congresului de sâmbătă pentru a infirma zvonurile cu privire la o aşa-zisă amânare a Congresului nostru. Congresul este mâine (sâmbătă - n.r.), va avea loc şi îşi va alege o conducere. Apreciez faptul că se lucrează cu intoxicare şi cu strategii sofisticate de pregătire a Congresului de mâine", a spus Geoană, citat de Mediafax.

El a negat şi că ar fi propus amânarea alegerilor din partid.

"Nici gând. Vreau să infirm aceste intoxicări care se practică de o manieră destul de profesionistă. Am făcut acest Congres pentru a rezolva problemele conducerii partidului şi pentru a avea alegeri pentru conducerea partidului. Asta vom face mâine (sâmbătă - n.r.), la Romexpo, la ora 11.00", a subliniat Geoană.

El a arătat că varianta desfăşurării alegerilor la Congresul de sâmbătă pe actualul Statut şi convocarea unui Congres ulterior pentru modificarea Statutului reprezintă un subiect separat, care va fi decis de CExN.

"Va decide Comitetul Executiv pe ce Statut ne alegem mâine. Este o chestiune tehnică şi nu cred că e de mare interes pentru opinia publică şi pentru membrii de partid ai PSD. Interesează mai puţin pe ce Statut se alege. Întrebarea este cine este preşedintele partidului, cine reprezintă conducerea partidului şi care este proiectul politic al PSD", a spus Geoană.

El a precizat că în şedinţa de organizare a Congresului nu s-a decis ca modificările la Statut să fie discutate la un alt Congres, iar sâmbătă să se procedeze doar la alegerea conducerii.

"Am discutat de un Congres care să rezolve, dacă putem, problema Statutului. Dacă nu reuşim, înseamnă că mergem pe actualul Statut. Aş dori să infirm. Rugămintea este, atunci când apare o astfel de ştire, să încercaţi să verificaţi sursele. Nu a fost o astfel de propunere din partea mea", a susţinut Geoană.

×
Subiecte în articol: politic