x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: PD-L a venit cu o nouă cerere de revocare, dar Regulamentul impune una pe sesiune

Geoană: PD-L a venit cu o nouă cerere de revocare, dar Regulamentul impune una pe sesiune

16 Mar 2010   •   00:00

Mircea Geoană, a declarat, astăzi, la finalul Biroului Permanent, că grupul PD-L a solicitat o completare a cererii de săptămâna trecută, privind revocarea sa, la care a ataşat alte semnături, ceea ce reprezintă o nouă cerere de revocare. Potrivit preşedintelui Senatului, demersul este neregulamentar.

Mircea Geoană a caracterizat demersul PD-L drept "războiul stelelor, episodul 2, la care scorul este acelaşi".

"Este evident că persistenţa colegilor din arcul majoritar în obsesia lor de a mă înlocui se loveşte de aceleaşi impedimente de natură constituţională, regulamentară şi de minimă decenţă politică. Astăzi am fost sesizaţi cu o aşa-zisă completare a solicitării de săptămâna trecută, care, ţinând cont că a fost semnată de senatori diferiţi faţă de cei iniţiali, 52, dar cu nume diferite, reprezintă în opinia mea şi a celor care au votat împotriva acestei solicitări, de fapt, o nouă cerere de revocare", a spus Geoană, precizând că Regulamentul Senatului spune extrem de explicit că o cerere de revocare se face o dată pe sesiune.

Potrivit preşedintelui Senatului, prin acţiunea PD-L, această Cameră asistă la un joc de retorică politică.

"Eu sper ca până la urmă raţiunea şi respectul faţă de Constituţie să prevaleze în Senatul României. Nu cred că este bine pentru reputaţia Senatului şi interesul guvernării care are o majoritate în Senat să putem să asistăm la blocarea pe care majoritatea a produs-o atunci când trebuia să se discute lucruri importante", a declarat Geoană.

×
Subiecte în articol: politic