x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Sunt convins că Băsescu are o formulă de rezervă dacă Guvernul cade

Geoană: Sunt convins că Băsescu are o formulă de rezervă dacă Guvernul cade

07 Iun 2010   •   00:00
Geoană: Sunt convins că Băsescu are o formulă de rezervă dacă Guvernul cade
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, astăzi, este covins că şeful statului, Traian Băsescu, are o soluţie de rezervă în eventualitatea în care actualul guvern este demis în urma moţiunii de cenzură. Geoană a apreciat că vor fi parlamentari din toate partidele pro-guvernamentale care vor vota moţiunile de cenzură.



"Situaţia ţării este extrem de gravă şi cred că trebuie să fii cel puţin inconştient sau sinucigaş politic ca să susţii un astfel de guvern. Eu cred că şansele sunt destul de bune şi în orice scenariu posibil o moţiune de cenzură care trece este un lucru bun pentru ţară", a declarat Geoană, potrivit Mediafax.

Întrebat care ar putea fi soluţia guvernamentală alternativă în cazul în care actualul guvern ar fi demis prin adoptarea moţiunii de cenzură, Geoană a răspuns: "Aici domnul preşedinte Traian Băsescu este recunoscut ca fiind un om de mare flexibilitate şi creativitate în oferirea de formule politice. Sunt convins că are o formulă de rezervă la îndemână".

El a spus că primul pas este demiterea actualului guvern. Geoană a menţionat şi "accentele" pe care PNL le-a adus în discuţia despre posibila soluţie guvernamentală în urma eventualei demiteri a guvernului şi a spus că, deocamdată, PSD a luat decizia de a accede la guvernare numai în urma unor alegeri.

El a precizat că, până când această decizie nu va infirmată într-un cadru oficial de PSD, poziţia social-democraţilor rămâne de a nu se implica într-un guvern decât după alegeri parlamentare.

PSD a anunţat că va depune, după angajarea răspunderii Guvernului, două moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc, iar PNL a precizat că vor vota orice moţiune îndreptată împotriva Executivului.

×
Subiecte în articol: politic