x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu după consultări: Nu am făcut nicio propunere de premier, dorim alegeri parlamentare anticipate

Gorghiu după consultări: Nu am făcut nicio propunere de premier, dorim alegeri parlamentare anticipate

05 Noi 2015   •   18:54

Liberalii nu au făcut nicio propunere de prim-ministru, joi seara, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, copreşedintele Alina Gorghiu reafirmând că PNL susţine organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

La finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, copreşedintele liberalilor Vasile Blaga a indicat că, după câştigarea alegerilor, PNL îl va propune premier pe Cătălin Predoiu.

"N-am făcut absolut niciun fel de propunere pentru prim-ministru. Propunerea cu care PNL a venit a fost aceea de dizolvare a Parlamentului şi de organizare a alegerilor anticipate. Ne-am spus toate argumentele, i-am arătat preşedintelui care sunt temeiurile pe care ne bazăm atunci când solicităm anticipate. (...) Suntem într-un moment foarte dificil pentru societatea românească, pentru clasa politică, şi cred că înţelegând ceea ce se întâmplă nu putem să optăm decât pentru ideea de dizolvare a Parlamentului şi organizare a alegerilor anticipate. N-am avansat niciun fel de calendar, mă bucur că am văzut că delegaţia PSD a avut o poziţie echilibrată, nuanţată, care nu excludea alegerile anticipate. Cu toţii credem că este acel moment în societatea românească în care nu mai este cazul de scandal, de crize politice la vârf, este momentul în care ar trebui să găsim o soluţie de consens. (...) Altfel, nemulţumirea va persista", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a arătat că ar fi un avantaj organizarea de alegeri anticipate deoarece aceste alegeri s-ar suprapune peste cele locale, Gorghiu subliniind că propunerea de organizare a anticipatelor nu este una care aduce capital PNL.

"Este unul din acele momente în care chiar am gândit această soluţie pentru a reuşi să ieşim onorabil dintr-o criză politică ce a dat o serie de mesaje, iar alegerile anticipate şi dizolvarea Parlamentului înseamnă că pricepem acest semnal de schimbare. Nu vom ezita să participăm la o consultare largă, dacă preşedintele o cere, într-un moment atât de important pentru societatea românească", a spus Gorghiu.

Copreşedintele Vasile Blaga a adăugat că şeful statului a spus că înţelege poziţia PNL. "A spus că înţelege poziţia PNL, că este una consecventă cu cea din ianuarie şi discutăm de lucrul acesta încă din campania electorală", a spus Blaga.

Întrebat dacă liberalii vor susţine un guvern de tehnocraţi, în cazul în care nu se va accepta varianta alegerilor anticipate, Blaga a răspuns: "Dacă vom discuta după viitoarea întâlnire. (...) Nu am discutat acest lucru cu domnul preşedinte".

La rândul său, Alina Gorghiu a punctat că nu sunt excluse niciun fel de discuţii. "Nu deţinem adevărul absolut. (...) E prematur să discutăm orice altfel de scenariu", a spus ea.

Din delegaţia PNL au făcut parte copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi preşedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus.

Miercuri, premierul Victor Ponta a demisionat din funcţie. Şeful statului a semnat joi decretul prin care a luat act de demisia lui Ponta şi l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

×