x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Oprea şi Dragnea să aleagă între binele public şi egoismul de a rămâne la putere

Gorghiu: Oprea şi Dragnea să aleagă între binele public şi egoismul de a rămâne la putere

28 Sep 2015   •   14:16
Gorghiu: Oprea şi Dragnea să aleagă între binele public şi egoismul de a rămâne la putere
Sursa foto: Diana Oros

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că liderii UNPR şi PSD, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, au timp până marţi, când este programată dezbaterea moţiunii de cenzură, să aleagă între binele public şi egoismul politic de a rămâne la putere.

"Până mâine mai e suficient timp ca domnul Oprea, domnul Dragnea, alţi lideri ai partidelor care susţin Guvernul Ponta să aleagă între binele public şi egoismul politic de a rămâne la putere. Vom vedea până mâine care va fi opţiunea politică pe care o vor avea", a declarat, luni, la Parlament, Alina Gorghiu.

Ea a reamintit că PNL organizează, marţi dimineaţă, un miting în Parcul Izvor la care sunt aşteptate aproximativ 10.000 de persoane care să susţină moţiunea de cenzură.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a subliniat că o regulă a politicii într-un stat democratic este să nu îţi pui interesele personale deasupra intereselor ţării. "Politica la vârf într-un stat democratic are regulile ei scrise şi nescrise. Prima dintre ele este că niciodată nu îţi pui interesele personale deasupra intereselor ţării, ci dimpotrivă. Nu s-a mai întâmplat într-un stat democratic ca un premier trimis în judecată să fie încă în funcţie, să nu îşi dea demisia. Nu doresc răul nici celui mai aprig adversar politic al meu, dar nu despre asta este vorba. Este vorba că avem un prim-ministru trimis în judecată, care se încăpăţânează să rămână în funcţie", a afirmat Blaga.

Cei doi lideri liberali au anunţat că discuţii despre susţinerea moţiunii de cenzură vor avea loc luni şi cu alţi lideri politici.

"O să mai avem o discuţie cu domnul Kelemen Hunor (liderul UDMR - n.r.) astăzi, dar sunt sigur că dânşii vor vota moţiunea de cenzură. Poziţia clară a UDMR aţi văzut-o", a precizat Vasile Blaga.

Moţiunea de cenzură intitulată "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" a fost citită miercurea trecută în plenul reunit al Parlamentului, urmând să fie dezbătută şi votată marţi.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu