x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu:Refuzul Ungariei de a sprijini celelalte state UE în cazul refugiaţilor - dovadă de lipsă de solidaritate, extremism şi populism

Gorghiu:Refuzul Ungariei de a sprijini celelalte state UE în cazul refugiaţilor - dovadă de lipsă de solidaritate, extremism şi populism

02 Oct 2016   •   23:06
Gorghiu:Refuzul Ungariei de a sprijini celelalte state UE în cazul refugiaţilor - dovadă de lipsă de solidaritate, extremism şi populism

Liderul PNL, Alina Gorghiu, susţine că Ungaria ascunde în spatele referendumului refuzul de a sprijini statele UE în cazul refugiaţilor, subliniind că aceasta este o dovadă de lipsă de solidaritate, extremism şi populism.

"Ungaria pare că a decis. Iar ceea ce a făcut azi, ascunderea în spatele unui referendum a acestui refuz de a sprijini statele membre cele mai vizate de valurile de refugiaţi, considerăm că e o dovadă de lipsă de solidaritate, extremism şi populism. Problema refugiaţilor este o problemă importantă astăzi în Europa. S-a dovedit a fi şi o problemă de securitate, odată ce chiar Germania a recunoscut că printre migranţi au venit şi terorişti, participanţi la atacurile de la Paris", a scris Gorghiu, duminică, pe facebook.

Ea arată că valuri infinite de migranţi nu pot fi absorbite vreodată de Europa, punctând că nicio ţară şi nicio regiune nu poate primi un număr mare de imigranţi.

"Pe de altă parte, apărăm valorile europene şi respectăm angajamentele de sprijin pentru cei ce fug din zone de război. E un comportament profund uman şi creştin cel de ajutorare a aproapelui aflat la nevoie şi face parte din angajamentele noastre internaţionale", afirmă liderul PNL.

Gorghiu precizează că România este solidară cu celelalte state europene, punctând că ţara noastră a acceptat o cotă de refugiaţi care să fie primiţi în România.

Ea menţionează, însă, că, la nivel european, România contribuie la întărirea frontierelor şi la blocarea accesului noilor valuri necontrolate de imigranţi, inclusiv prin susţinerea şi funcţionarea acordului UE- Turcia şi că România participă la întărirea activităţii Frontex şi la proiectele europene de soluţionare a problemei refugiaţilor.

"Totodată, insistăm ca şi contribuţia noastră pentru apărarea frontierelor Europei sa fie recunoscută iar îndeplinirea condiţiilor tehnice de acces în spaţiul Schengen, recunoscută de către Comisia Europeană, să fie validată şi politic prin primirea Romaniei în spaţiul pe care-l apără spre avantajul fluidizării şi eficientizării traficului de mărfuri între ţara noastră şi partenerii europeni", conchide liderul PNL.

Circa 95% dintre cetăţenii unguri care au participat duminică la referendumul privind cotele obligatorii de refugiaţi adoptate la nivelul Uniunii Europene au votat împotriva acestor cote, relevă un sondaj, însă rata participării la urne este estimată la circa 45%, sub pragul de 50% necesar validării scrutinului, relatează agenţia Reuters.

Biroul Electoral din Ungaria (NVI) a anunţat, însă, duminică seară că referendumul referitor la cotele obligatorii de refugiaţi adoptate de UE este invalid, din cauza mobilizării unui număr insuficient de alegători, în pofida avansului detaşat al votului "nu", transmite EFE. www.agerpres.ro

×