x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grama: Cererea preşedintelui privind devansarea dezbaterii moţiunii, "aberantă"

Grama: Cererea preşedintelui privind devansarea dezbaterii moţiunii, "aberantă"

11 Iun 2010   •   00:00

Deputatul PSD de Covasna Horia Grama consideră că este "aberantă" cererea privind devansarea dezbaterii moţiunii, adăugând că s-ar putea să se ajungă în situaţia ca şeful statului, noaptea, "după ce îşi termină sticla de whisky", să dea ordin "ţuţărilor din PDL" să convoace Parlamentul.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este "aberant" gestul preşedintelui Traian Băsescu de a cere devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, scrie Mediafax.

"În ce ţară trăim? Preşedintele în momentul de faţă dictează Parlamentului, dictează Guvernului, ce se întâmplă? Mergem spre dictatură?", a spus Horia Grama.

Deputatul PSD a susţinut că "este aberant" gestul preşedintelui Traian Băsescu de a interveni peste Parlament, din moment ce s-a hotărât data pentru dezbaterea moţiunii de cenzură.

"Este aberant gestul preşedintelui de a interveni peste Parlament. Pur şi simplu doar de dragul de a-şi impune voinţa îi agită pe toţi parlamentarii puterii aşa cum vrea el. Nu vreau marţi, ci vreau vineri, sau sâmbătă...", a afirmat liderul PSD Covasna.

Potrivit acestuia, nu era nicio problemă dacă din start se spunea vineri sau luni, dar este inacceptabil ca ulterior să vină preşedintele Băsescu şi să încerce devansarea dezbaterii moţiunii.

Horia Grama a spus că, probabil, preşedintelui a început să îi fie frică pentru că liderii de sindicat şi-au propus mobilizarea a foarte mulţi membri la Parlament, în ziua dezbaterii moţiunii.

"Probabil că îi este frică de aceste mişcări sindicale şi sociale şi s-a dorit dejucarea planului. S-ar putea ca în ritmul acesta să ajungem să ne cheme noaptea, când are el chef, când îşi termină sticla de whisky, dă un telefon noaptea la Parlament, dă ordin doamnei Anastase şi ţuţărilor din PDL şi le comandă ca noaptea la 12.00 să convoace Parlamentul şi să voteze ce îi convine lui sau nu îi convine", a declarat liderul PSD Covasna.

Horia Grama este de părere că, în mod normal, dacă există o responsabilitate din partea parlamentarilor, această moţiune de cenzură ar trebui să treacă.

×
Subiecte în articol: politic