x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grațiela Gavrilescu atrage atenția că sectorul HoReCa este unul extrem de important pentru România

Grațiela Gavrilescu atrage atenția că sectorul HoReCa este unul extrem de important pentru România

06 Mai 2020   •   15:15
Grațiela Gavrilescu atrage atenția că sectorul HoReCa este unul extrem de important pentru România

Deputatul umanist Grațiela Gavrilescu arată, într-un mesaj pe rețelele de socializare, că sectorul HoReCa este unul deosebit de important pentru România, și că ar putea avea o contribuție semnificativă în economie, dacă ar fi sprijinit și stimulat.

” Este una dintre principalele atracții turistice ale unei țări. Că turistul, care, un an strânge bani de concediu, pe lângă faptul că admiră peisaje, mai și doarme undeva, mai și mănâncă, mai și bea ceva...

Și, uite așa, au ajuns unele țări deștepte să trăiască din turism și, inclusiv românii, să meargă în Grecia și Bulgaria ȘI pentru fructe de mare, în Italia- ȘI pentru pizza, paste și înghețată etc.”, scrie Grațiela Gavrilescu pe Facebook.

Aceasta arată că HoReCa, în România, contribuie cu ”doar” 2% la PIB pentru că nu există preocupare pentru dezvoltarea acestei ramuri.

”Nu e vina HoReCa dacă, în România, nu reușește să contribuie, direct, la PIB, cu mai mult de 2%!

Că reclama noastră, la târgurile de turism, e... frunză în vânt”, afirmă Grațiela Gavrilescu.

Deputatul umanist mai spune că există zone în România dependente de turism și, în timp ce alte țări deja au luat primele măsuri pentru a readuce turiștii, în România HoReCa nu este o prioritate.  

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Grațiela Gavrilescu