x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul caută variante ca să-şi pună în aplicare concedierile din MAI.

Guvernul caută variante ca să-şi pună în aplicare concedierile din MAI.

25 Mai 2011   •   07:53
Guvernul caută variante ca să-şi pună în aplicare concedierile din MAI.

Dupa ce legea privind disponibilizarile din Ministerul de Interne nu a trecut de Parlament, Executivul cauta solutii legislative sa-si puna in aplicare concedierile. De altfel, premierul Emil Boc ameninta marti, voalat, ca politistii tot nu au scapat de disponibilizari.

Dupa ce proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI a fost respins marti in camera Deputatilor, Guvernul cauta noi solutii.

Ordonanta de Urgenta ar fi cea mai rapida solutie. Din punct de vedere constitutional insa, nu e foarte clar daca disponibilizarile pot face obiectul unei OUG.

Mai sigur, din punct de vedere constitutional, ar fi ca Guvernul sa mearga pe varianta angajarii raspunderii, care ar fi deja a 14-a pentru acest Guvern. In acest caz, s-ar putea face disponibilizari in aproximativ 3 saptamani. Problema este ca, in acest caz, Guvernul ar risca sa fie demis prin motiune de cenzura.

Cea de-a treia varianta ar fi ca Executivul sa vina cu un nou proiect de lege, lucru pe care il poate face insa de-abia la toamna, in urmatoarea sesiune parlamentara. Oricum, exista riscul ca noul proiect de lege sa aiba soarta celui de marti, cand Camera Deputatilor a respins legea privind disponibilizarile din MAI.

Rezultatul i-a surprins atat de tare pe cei din PDL, incat nici nu au putut declara imediat daca proiectul a fost respins sau nu.

Sefii structurilor din Ministerul Administratiei si Internelor, reuniti marti seara intr-o sedinta extraordinara convocata de ministrul Traian Igas, au gasit o solutie alternativa pentru continuarea restructurarilor, potrivit Mediafax. In cursul zilei de miercuri, conducerea Ministerului va face publice o serie de precizari pe aceasta tema.

×