x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul se laudă cu 5 milioane de români vaccinați, ținta ratată de premierul Florin Cîțu

Guvernul se laudă cu 5 milioane de români vaccinați, ținta ratată de premierul Florin Cîțu

31 Iul 2021   •   17:55
Guvernul se laudă cu 5 milioane de români vaccinați, ținta ratată de premierul Florin Cîțu
Sursa foto: Lucian Alecu

Guvernul României se laudă că sâmbătă a fost depășit pragul de 5 milioane de români vaccinați cu cel puțin prima doză, țintă pe care premierul și-a propus-o pentru 1 iunie.

Sâmbătă a fost atins pragul de 5 milioane de români vaccinați, țintă ratată de două luni de premierul Florin Cîțu.

„Astăzi (sâmbătă - n.r.) am depășit pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”, este postarea de pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României..

De altfel, la 1 august, premierul spunea că ar fi trebuit să fie 10 milioane de români vaccinați.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine: - până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; - până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, spunea în aprilie premierul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu