x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul vrea să schimbe regulile RCA

Guvernul vrea să schimbe regulile RCA

09 Sep 2016   •   15:36
Guvernul vrea să schimbe regulile RCA

Autorităţile ar putea introduce un sistem naţional general de control al preţurilor în cazul RCA pentru a se putea interveni asupra nivelului primei, conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule, obţinut de Agerpres.

Potrivit documentului, transpunerea prevederilor europene în legislaţia naţională lărgeşte posibilitatea de acţiune şi intervenţie cu privire la stabilirea nivelului primelor de către asigurători în condiţiile introducerii unui sistem naţional general de control al preţurilor. În absenţa acestei prevederi nu există vreo situaţie în care să se poată interveni asupra primelor.

Tot în document se precizează că "piaţa asigurărilor este liberalizată complet din punct de vedere al stabilirii preţurilor, respectiv primelor de asigurare, Autoritatea de Supraveghere Financiară neputând interveni asupra condiţiilor de asigurare decât în măsura în care acestea pot fi dovedite ca fiind abuzive în relaţia cu asiguraţii".

Potrivit Ordonanţei RCA, şoferii vor avea posibilitatea de a încheia poliţe o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului. De asemenea, contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada suspendării dreptului de circulaţie al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizării vehiculului.

 

×
Subiecte în articol: rca ordonanta de urgenta