x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hașotti: Nu mai putem tolera atitudinile ostile ale Ungariei. Trebuie îngheţate relaţiile cu Parlamentul maghiar

Hașotti: Nu mai putem tolera atitudinile ostile ale Ungariei. Trebuie îngheţate relaţiile cu Parlamentul maghiar

18 Feb 2013   •   12:42
Hașotti: Nu mai putem tolera atitudinile ostile ale Ungariei. Trebuie îngheţate relaţiile cu Parlamentul maghiar
Sursa foto: Intact Images/Dan Marinescu

Liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti a declarat, la RFI, că relaţiile parlamentare dintre Ungaria şi România ar trebui îngheţate în condiţiile în care Budapesta continuă manifestările ostile la adresa României.

"Nu mai putem tolera atitudini ostile ale Ungariei față de poporul român, altfel vom lua și noi atitudini. Vom fi și noi rezeravați în relațiile dintre cele două parlamente”, a spus Puiu Hașotti, care a precizat că Traian Băsescu ar trebui să aibă o reacție față de premierul ungar Viktor Orban.

"Prima măsură care trebuie luată este desființarea grupului de prietenie cu Ungaria. A doua măsură, înghețarea tuturor relațiiloe parlamentare între cele două țări. Sigur că aceste măsuri trebuie discutate, trebuie agreaste, conjugate cu ceea ce face MAE. Însă, ca parlamentar, vă spun că în situația în care Parlamentul maghiar nu revine la atitudini corecte, europene, care să nu jignească poporul român și România, prima chestiune, înghețarea tuturor relațiilor și desființarea comisiei de prietenie cu Ungaria. Avem cu o sută de țări comisii de prietenie, n-o să avem cu Ungaria. Sper că vor înțelege cei de la Budapesta mesajul Parlamentului României, că altceva nu avem ce face”, a mai spus Puiu Hașotti.

×