x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Haşotti: Alianţa PNL-PDL-UDMR - vis frumos pentru Băsescu, coşmar pentru PNL

Haşotti: Alianţa PNL-PDL-UDMR - vis frumos pentru Băsescu, coşmar pentru PNL

03 Aug 2011   •   09:58

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, sustine ca alianta PNL-PDL-UDMR, sugerata de catre presedintele Traian Basescu, este imposibila. Hasotti a subliniat ca o astfel de alianta ar fi un vis forumos pentru seful statului, dar un cosmar pentru PNL.

"Alianta PNL-PDL-UDMR este un vis frumos pentru Basescu si un cosmar pentru PNL, deci este imposibila", a spus Hasotti, comentand declaratiile presedintelui Traian Basescu, facute marti seara, potrivit carora seful statului ar vedea o alianta intre PDL, PNL si UDMR, cu un premier care sa nu vanda onoarea pentru functii.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la B1 TV, ca, daca ar fi intrebat ce combinatie ar vedea posibila si utila pentru Romania dupa alegerile din 2012, s-ar pronunta pentru o alianta PDL cu PNL si UDMR si cu un premier care "in mod minimal sa nu-si vand onoarea pentru a-si tine scaunul".

"Eu, daca ma intreaba ce tip de alianta as vedea posibila si utila pentru Romania , eu as spune categoric PDL cu PNL si UDMR. (...) N-as stabili acum de unde va fi premierul. In orice caz, va trebui sa fie un premier care in mod minimal sa nu-si vanda onoarea pentru a-si tine scaunul", a spus Basescu.

Presedintele a facut aceste declaratii in contextul in care a fost intrebat ce ar prefera la guvernare dupa alegerile din 2012 - un liberal sau un social-democrat.

"In mod categoric, solutia este cea pe care am incercat-o si in 2008, cu liberalii", a spus Basescu.

×