x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hotel şi maşini noi pentru deputaţi

Hotel şi maşini noi pentru deputaţi

de Carmen Vintila    |    27 Sep 2007   •   00:00
Hotel şi maşini noi pentru deputaţi
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat ieri, in bugetul pe anul viitor, suma de 710.000 lei noi pentru "Complexul de cazare al parlamentarilor". In plus, deputaţii vor să-şi cumpere şi maşini noi.Â



Aleşii işi vor putea vedea curănd realizat mult-visatul hotel numai pentru ei. Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat ieri, pentru prima dată, in bugetul pe anul viitor, suma de 710.000 lei noi pentru "Complexul de cazare al parlamentarilor".
296.193.000 RON. Atăt şi-au propus deputaţii să cheltuiască in anul 2008, bugetul acestui for legislativ fiind aprobat ieri de Biroul Permanent. Faţă de anul acesta, bugetul pe anul viitor este mai mare cu 22,9%, majorare datorată creşterii inflaţiei, a facturilor de utilităţi, precum şi a lucrărilor de investiţii, după cum a explicat secretarul PSD al Camerei, Ioan Munteanu. Pentru prima dată, deputaţii au alocat in proiectul de buget suma de 710.000 lei noi, respectiv 7,1 miliarde de lei vechi, pentru construirea unui "Complex de cazare a parlamentarilor".

Discuţiile privind construirea unui hotel pentru parlamentari sunt de ani buni, propunerea aparţinăndu-i fostului preşedinte al Camerei, Adrian Năstase. Sătui de tarifele mari percepute de hoteluri, deputaţii s-au hotărăt să demareze construcţia acestui complex, suma de 710.000 lei fiind alocată, potrivit lui Munteanu, pentru studiul de fezabilitate. "Am răs noi atunci cănd a venit Năstase cu această propunere, dar iată că am ajuns la vorba lui. Vă daţi seama, cănd vor termina cei de la Hotelul Bucureşti investiţiile, ce preţuri vor avea?!", a spus Munteanu.


INTERMINABILA PARCARE. In fiecare an, parcarea subterană a parlamentarilor inghite sume colosale de bani, iar lucrările nu se mai termină. Şi pentru anul 2008 au fost alocaţi 4.887 mii lei pentru aceasta. Pentru lucrări noi de investiţii, cum ar fi o seră pentru depozitarea plantelor ornamentale ale Parlamentului, s-a alocat suma de 1.200 mii lei. De asemenea, finalizarea obiectivelor de investiţii vor inghiţi 16.478 mii lei, alte cheltuieli tot de investiţii - 9.621 mii lei, iar reparaţiile capitale aferente activelor fixe - 13.491 mii lei. Totodată, deputaţii au aprobat suma de 175.011 mii lei pentru cheltuieli de personal. Pentru bunuri şi servicii - alţi bani: 71.755 mii lei, bani din care se vor asigura funcţionarea şi intreţinerea sediului Camerei, materiale necesare desfăşurării activităţii legislative, cheltuieli de protocol, dar şi cheltuielile privind cazarea şi transportul aferente deplasărilor interne şi a celor in străinătate. La răndul său, secretarul general al Camerei, Georgeta Ionescu, a precizat că nu s-au mai făcut reparaţii capitale la clădirea Parlmentului de 17 ani, iar acestea trebuie efectuate. De asemenea, o prioritate o reprezintă lucrările de refacere a punctului termic al Palatului. Pentru că senatorii şi-au innoit parcul auto, deputaţii nu se lasă nici ei mai prejos. Potrivit Georgetei Ionescu, anul viitor se intenţionează inlocuirea maşinilor destinate preşedinţilor de comisii şi liderilor de grupuri parlamentare. Canicula care a pus stăpănire vara aceasta nu a fost uitată uşor, aşa că deputaţii vor avea la anul mai multe aparate de aer condiţionat. Proiectul de buget urmează să fie votat şi de plen.


INVESTIŢII AUTO
"Există propuneri care s-au discutat la nivelul Biroului Permanent de a inlocui o parte a parcului auto existent in funcţie de vechimea acestor maşini, incepănd cu cele mai vechi. Anul viitor se preconizează inlocuirea maşinilor ce deservesc preşedinţii comisiilor şi liderii de grupuri parlamentare"

Georgeta Ionescu, secretar general al Camerei Deputaţilor

×
Subiecte în articol: politic anul