x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hunedoara - Schiau dă cu subsemnatul la DNA

Hunedoara - Schiau dă cu subsemnatul la DNA

de Gabriela Antoniu    |    28 Mai 2008   •   00:00
Hunedoara - Schiau dă cu subsemnatul la DNA

Primarul municipiului Hunedoara, Nicolae Schiau (foto), şi candidat din partea PD-L pentru un nou mandat, este acuzat de distrugerea Parcului Corvinul, unde, deşi s-au aprobat pentru construcţie doar 780 de metri pătraţi, s-au construit 2.100 de metri pătraţi.

Primarul municipiului Hunedoara, Nicolae Schiau (foto), şi candidat din partea PD-L pentru un nou mandat, este acuzat de distrugerea Parcului Corvinul, unde, deşi s-au aprobat pentru construcţie doar 780 de metri pătraţi, s-au construit 2.100 de metri pătraţi. Pentru această construcţie au fost tăiaţi 24 de copaci fără aprobare de la Mediu şi în condiţiile în care legea care interzice distrugerea parcurilor este în vigoare. Mai mult, deşi în planul urbanistic era aprobat o construcţie S+P+E, construcţiei i s-a mai adăugat un etaj.

Pe de altă parte, în urma unor verificări a contului execuţie, a bilanţului contabil încheiate pe anul 2006, verificări realizate de Direcţia de Control Financiar Ulterior a Camerei de Conturi Hunedoara la sfîrşitul anului trecut, Nicolae Schiau este făcut răspunzător de prejudicierea bugetului local cu suma de 70.469 lei, reprezentând “cheltuieli nelegale pentru întreţinerea şi amenajarea Parcului Corvinul, în valoare de 68.714,53 lei, precum şi despăgubiri civile în valoare de 1.754,57 lei, calculate pînă la data de 30.09.2007”. De altfel, pentru asocierea în participaţiune a Consiliului Local cu o firmă privată, în vederea amenajării şi exploatării Parcului Corvinul, primarul Schiau şi cei 21 de consilieri locali au fost chemaţi la DNA să dea explicaţii. Cu toate că hotărîrea Consiliului Local a fost validată într-o primă etapă de Instituţia Prefectului şi reverificată, Curtea de Conturi a stabilit că hotărîrea nu e oportună şi că, prin adoptarea ei, atît primarul, cît şi consilierii au făcut un abuz în serviciu. Nicolae Schiau consideră însă că concluziile celor de la Curtea de Conturi reprezintă un abuz şi este decis să facă plîngere împotriva lor după ce DNA va închide dosarul.

×
Subiecte în articol: politic