x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu isi prezinta bilantul pe 4 ani

Iliescu isi prezinta bilantul pe 4 ani

27 Oct 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu isi prezinta azi in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului bilantul celor patru ani de mandat.

MONICA IORDACHE

Click pentru a mari
DISTINCTIE. Iliescu a primit titlul de cetatean de onoare al Craiovei, declarandu-se "nu un oltean, ci un biet oltenitean"
Seful statului a declarat ieri la Craiova ca ultimii patru ani au reprezentat "un proces de normalizare" a vietii politice si economice. "Acesta va fi si mesajul meu din Parlament. Am fost dominati de vocatia distrugerii. Trebuie sa asiguram acum continuitate a proceselor bine incepute", a spus presedintele. El a fost insotit la Craiova de premierul Adrian Nastase si de ministrul de Externe, Mircea Geoana, candidat pe listele PSD Dolj.

TEATRU. Seful statului s-a intalnit cu autoritatile locale si cu parlamentarii de Dolj pentru trecerea Teatrului National din Craiova in subordinea Consiliului Judetean. "Nu putem sa facem investitii, pentru ca teatrul este in subordinea Ministerului Culturii", a spus presedintele Consiliului Judetean, Ion Prioteasa. Cand toata lumea cazuse de acord ca teatrul trebuie administrat local, senatorul PSD de Dolj Adrian Paunescu i-a contrazis pe toti, spunand ca teatrul isi va pierde asa statutul "national". Iritat, Nastase a spus ca ii sprijina in orice, numai sa aiba o pozitie unitara. "Asta-i dialectica", a ripostat Paunescu, dar Nastase le-a cerut ca pana la sfarsitul zilei sa vina cu un singur punct de vedere. "Ii mai lasam o saptamana", a intervenit presedintele, care a si avut ultimul cuvant.

FONDURI. Iliescu a mai spus ca toti vor denumirea de "teatru national", acest statut presupunand neaparat si subordinea directa fata de minister. El a adaugat ca poate fi teatru de interes national, dar din punct de vedere administrativ sa fie in subordinea Consiliului Judetean. Mircea Geoana a ridicat si problema Filarmonicii din Craiova, care are nevoie de fonduri. Premierul Adrian Nastase a precizat ca vor fi acordate si aceste fonduri. Fiind informat ca autoritatile locale au alocat pentru filarmonica 500 de milioane de lei, Nastase a spus: "Daca ati dat 500 de milioane dam si noi 500, daca ati dat un miliard dam si noi un miliard".

×
Subiecte în articol: politic