x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu tanjeste dupa volan

Iliescu tanjeste dupa volan

06 Apr 2004   •   00:00

Sofer din 1980, cand si-a luat carnetul, presedintele Iliescu s-a plans ieri ca nu mai poate conduce din motive de securitate si protocol. "Ma tenteaza! Sper sa ma eliberez si eu", a spus Iliescu.

Prima masina a presedintelui Ion Iliescu a fost o Dacie, pe care obisnuia sa o conduca prin anii ’80 cand si-a luat carnetul de sofer. Seful statului a facut aceste marturisiri ieri, la finalul aniversarii a 100 de ani a Automobil Club Roman, al carui membru a si fost. Desi este sofer pasionat, presedintele s-a plans ca acum nu mai are voie sa conduca din cauza regulilor stricte de protocol. „Ma tenteaza! Sper sa ma eliberez si eu", a spus Iliescu al carui autoturism Cielo il are acum in „stapanire" doar sotia sa. El a marturisit insa ca daca ar fi sa-si cumpere o masina noua, ar alege noul tip de Dacia.

REZISTENTA. Seful statului a admirat si masinile de colectie prezentate de ACR, printre care un Ford din 1928. Pentru ca organizatorii i-au spus ca masina aceasta inca mai porneste „la sfert de cheie", Iliescu s-a aratat nemultumit de calitatea autoturismelor contemporane. „Acum rezistenta e calculata in asa fel incat sa fii nevoit sa cumperi alta cat mai repede. Atunci cumparai o pereche de pantofi si stateai 20 de ani cu ei", a spus seful statului, admirand si o Dacie 1100 „bine echilibrata din toate punctele de vedere". La ceremonia de aniversare a ACR, presedintele Clubului, Constantin Niculescu, a cazut de pe podium sub greutatea unui cadou primit din Republica Moldova. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic