x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu, tortul si Bricul „Mircea"

Iliescu, tortul si Bricul „Mircea"

20 Apr 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu a participat ieri la ceremoniile prilejuite de plecarea Navei - Scoala „Mircea" intr-un voiaj de cinci luni pe marile si oceanele lumii.

Seful statului a ajuns in Portul Constanta cu un microbuz in care se mai aflau prefectului judetului Gheorghe Martin, primarul Radu Mazare, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Miron Mitrea, si purtatorul de cuvint al institutiei prezidentiale, Corina Cretu. Ion Iliescu a urcat pe Nava - Scoala „Mircea" si le-a urat elevilor si studentilor „vant din pupa". I

Cadou de o jumatate de metru

Reprezentantii unei cofetarii au oferit un cadou inedit cursantilor de pe Nava-Scoala. Elevii si studentii au primit un tort de ciocolata de o jumatate de metru, in forma navei. Spre dezamagirea tuturor, marinarii au fost rugati sa nu-l manance, ci sa-l aduca inapoi in tara la incheierea voiajului, deoarece cofetarii doresc sa vada cum rezista tortul o perioada atat de lunga de timp. Nava - Scoala „Mircea" va participa la competitia nautica „Tall Ships Challenge 2004", care se va desfasura in perioada 10 iunie - 15 august, pe coasta de est a Americii de Nord. Cu aceasta ocazie, Bricul „Mircea", avand la bord 71 de studenti ai Academiei Navale „Mircea cel Batrăn" si 31 de elevi ai Scolii Militare de maistri a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu", va efectua un mars de instructie care se va incheia pe data de 26 septembrie. Nava-Scoala va parcurge aproximativ 15.000 de mile marine, urmand sa ancoreze in 13 porturi din sapte tari.

Circulatie data peste cap

Masurile de securitate instituite cu prilejul vizitei presedintelui Ion Iliescu in municipiul Constanta au fost draconice. Pentru a se asigura accesul liber al coloanei prezidentiale, toate semafoarele din zona centrala a Constantei au fost trecute pe galben intermitent, fapt ce a generat serioase ambuteiaje in circulatia rutiera. Situatia a fost mai complicata deoarece, in jurul pranzului, numerosi parinti s-au inghesuit sa-si ia copiii de la institutiile de invatamant, tinand cont ca luni a fost prima zi de scoala dupa vacanta de Pasti. Numarul insuficient al lucratorilor Serviciului Politiei Rutiere s-a simtit din plin intrucat agentii au dirijat circulatia doar in cateva intersectii importante, situate pe traseul coloanei prezidentiale.

×
Subiecte în articol: politic