x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "In plen raman doar fraierii"

"In plen raman doar fraierii"

10 Sep 2004   •   00:00

Vicepresedintele Senatului, Doru Ioan Taracila, care a condus ieri lucrarile plenului, a suspendat sedinta doar doua ore, astfel incat senatorii partidului de guvernamant sa poata participa la lucrarile congresului de la Sala Palatului. Taracila a decis sa nu se dezbata legile organice de pe ordinea de zi, intrucat cvorumul din sala nu ar fi fost suficient pentru adoptarea acestora.

OANA STANCU

Proiectele in cauza vizau modificarea Codului de Procedura Penala, completarea Legii 78/2000 privind faptele de coruptie, autorizarea Ministerului de Justitie de a vinde locuintele de serviciu sau sistemul public de pensii.

Conform tabelei electronice insa, in sala se aflau 84 de senatori, adica jumatate din total, desi, in realitate numarul celor prezenti era mult mai mic, dar, ca de obicei, acestia utilizau si cartelele absentilor.

ACUZATII. Liderul grupului PNL din Senat, Nicolae Vlad Popa, l-a acuzat in mod direct pe Taracila ca pune interesele de partid peste cele parlamentare, regulamentul permitandu-i sa amane doar votul final, nu si dezbaterea. "Nu puteti suspenda lucrarile doar pentru ca aveti dumneavoastra sedinta la Sala Palatului", a comentat Popa. Intre timp insa, senatorii PSD care paraseau deja sala i-au semnalat ca "Nu mai e cvorum".

CONSOLARE. In timp ce in banci ramasesera doar ziaristii, senatorul UDMR Karoly Szabo l-a consolat incet pe Popa. "Lasa, ca am facut si eu contabilitatea: aia care se gandesc la viitor nu mai stau aici, ca fac campanie, aia care se gandesc la trecut - la ce sa mai stea aici? Asa ca in plen raman doar fraierii!".

La o saptamana de la inceperea sesiunii parlamentare se dovedeste deja ca lucrarile Senatului sufera din cauza apropierii alegerilor.
×
Subiecte în articol: politic