x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Încăierare la Iaşi din cauza măsurilor de austeritate

Încăierare la Iaşi din cauza măsurilor de austeritate

13 Iun 2010   •   00:00
Încăierare la Iaşi din cauza măsurilor de austeritate

Deputatul PDL Daniel Oajdea (foto dreapta) a organizat la Iaşi o întâlnire cu alegătorii din colegiul său, pentru a lua o decizie privind modul în care va vota la moţiunea de cenzură, iar la un moment dat a avut loc un conflict între participanţi, care s-au îmbrâncit, fiind nevoie de intervenţia Poliţiei, informează Mediafax.



La începutul întâlnirii, un bărbat i-a cerut deputatului, pe un ton vehement, să voteze moţiunea de cenzură, fapt ce a generat nemulţumiri în sală. Mai mulţi participanţi au mers la respectiva persoană şi s-a creat o busculadă, oamenii îmbrâncindu-se, iar pentru a-i linişti a fost necesară intervenţia poliţiştilor comunitari. "Lumea e supărată. Au fost persoane supărate că li se taie veniturile, iar unii, în loc să vorbească la microfon, au preferat să ţipe. Important este ca la final oamenii să poată vota în linişte şi să fie luată o decizie corectă", a declarat deputatul PDL Daniel Oajdea, citat de Mediafax.

La întâlnirea care are loc la Cinematograful Dacia din colegiul în care a fost ales Oajdea, au participat aproximativ 300 de persoane. Disputele au continuat şi mai târziu, când ieşenii prezenţi la întâlnirea cu Oajdea a trebuit să decidă dacă deputatul PDL va vota sau nu moţiunea de cenzură. Discuţiile din sală asupra modalităţii de vot s-au purtat în contradictoriu, mai mulţi ieşeni solicitând ca votul să fie unul deschis, prin ridicare de mâini, şi nu unul secret. Votul a fost secret, cei prezenţi în sală primind câte un buletin de vot pe care, ulterior, l-au introdus într-o urnă.

În urma refuzului lui Oajdea de a accepta votul deschis, peste o sută de participanţi la întâlnire au părăsit sala. 98 de ieşeni şi-au exprimat votul pentru ca Oajdea să voteze moţiunea de cenzură, 47 s-au pronunţat "împotrivă", în timp ce o persoană s-a abţinut, iar 11 buletine de vot au fost invalidate. Deputatul PDL a spus că va respecta opţiunea electoratului din colegiul său şi că va vota moţiunea de cenzură. La scurt timp PDL a anunţat că va analiza astăzi excluderea lui Oajdea din partid.

Deputatul PDL a anunţat încă de miercuri că va decide cum va vota la moţiunea de cenzură a PSD după ce se va întâlni cu cetăţenii, duminică, în colegiul său din Iaşi, menţionând că se află "într-o dilemă". Oajdea a spus că, pe de o parte, moţiunea de cenzură a PSD, la prima vedere, nu prezintă măsuri concrete, iar, pe de altă parte, Guvernul nu a venit cu măsuri complementare la cele de austeritate, "fără de care nu se poate ajunge la ieşirea din criză". Moţiunea de cenzură intitulată "Opriţi genocidul social!", depusă luni de Alianţa PSD+PC, va fi dezbătută şi votată în plenul Parlamentului marţi dimineaţă.

×
Subiecte în articol: politic