x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Independenţii lui Oprea îl scot pe Cozmâncă din sediul Spiru Haret

Independenţii lui Oprea îl scot pe Cozmâncă din sediul Spiru Haret

12 Mar 2010   •   00:00
Independenţii lui Oprea îl scot pe Cozmâncă din sediul Spiru Haret
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Octav Cozmâncă a anunţat, printr-o scrisoare deschisă remisă presei, renunţarea la proiectul de construire a unui nou partid politic de stânga, ANSD, creat cu ajutorul rectorului universităţii "Spiru Haret", Aurelian Bondrea.

Acest gest neaşteptat al fostului pesedist este explicat prin nerespectatea niciuneia din promisiunile primite privind asigurarea logisticii necesare, până la dobândirea personalităţii juridice a noului partid.
"Deşi, la început, am avut toate promisiunile de asigurare a condiţiilor şi logisticii necesare până la dobândirea personalităţii juridice de către noul partid, ulterior au început să apară suspiciuni, tergiversări, lansarea unor zvonuri din partea unor binevoitori din preajma profesorului, inclusiv condiţionări inadmisibile care aveau legături cu Universitatea şi nu cu noul partid".

În opinia lui Cozmâncă, distrugerea proiectului său politic a fost cauzată de factori externi, care au complotat împotriva acestuia prin alimentarea cu informaţii false.
"Menţionez, dle profesor Bondrea, că eu am fost de bună credinţă, nu am venit pentru bani sau avantaje.  Am pierdut timpul şi oportunităţile create, inclusiv climatul favorabil şi sprijinul unor forţe politice sănătoase din ţară şi Europa. Oare cine a avut un astfel de interes diabolic? Cine face jocurile în "parohia" dumneavoastră?
Nu aş vrea să accept faptul că v-au influenţat unii  delatori, mincinoşi şi securişti - oameni fără cuvânt - care una spun şi alta fac, inclusiv un individ pe care l-am ajutat prieteneşte în mai multe rânduri ale carierei sale. După părerea mea şi nu numai, asemenea indivizi v-au făcut şi vă fac mult rău. Este opţiunea dumneavoastră să acceptaţi astfel de colaboratori de rea credinţă, care vă încurcă şi nu vă ajută sincer în demersul corect pe care l-aţi iniţiat din anul trecut.
Nu am facut şi nu voi face, până la sfârşitul vieţii ŞANTAJ, dar nici nu voi accepta să fiu păcălit şi folosit aşa cum s-a încercat în ultima vreme.", spune Cozmâncă în scrisoare.

Conform InPolitics.ro, principalul vinovat pentru decredibilizarea lui Cozmâncă şi a proiectului acestuia este Gabriel Oprea, al cărui partid, bazat pe scheletul parlamentarilor independenţi, urmează să absoarbă structurile organizatorice construite de Cozmâncă.

Surse din preajma fostului lider pesedist au declarat InPolitics.ro că în ultimele săptămâni, în ciuda  pregătirilor minuţioase, Octav Cozmâncă s-a  confruntat cu amânări inexplicabile ale înscrierii partidului la tribunal.

Cozmâncă a descoperit, în urma unor investigaţii discrete, că fiul lui Aurelian Bondrea, finanţatorul proiectului acestui nou partid de stânga, este partener de afaceri cu generalul Gabriel Oprea, care l-ar fi convins să se debaraseze de Cozmâncă pentru a sprijini formaţiunea sa plotică, UNPR.

Sursele citate susţin că principalul motiv al creării partidului lui Bondrea ar fi fost protejarea, prin înţelegeri politice, a Universităţii "Spiru Haret", o bună generatoare de profituri, şi care anul trecut era a fost în pericol să fie desfiinţată de către PSD. În urma deciziei de a pune la dispoziţia UNPR a stucturilor create de Cozmâncă, Bondrea ar fi primit promisiunea fermă că nimeni nu se va mai atinge de universitatea sa.
informaţii preluate de pe blogul Inpolitics.ro - Bogdan Tiberiu Iacob

×
Subiecte în articol: politic