x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Gabriela Antoniu    |    19 Feb 2008   •   00:00

Tăriceanu - Lupta anticorupţie nu se face la televizor
"Lupta împotriva corupţiei nu se face cu Supermani de televiziune, sau cu personaje providenţiale, ci cu oameni responsabili, one#

Tăriceanu - Lupta anticorupţie nu se face la televizor
"Lupta împotriva corupţiei nu se face cu Supermani de televiziune, sau cu personaje providenţiale, ci cu oameni responsabili, oneşti, muncitori şi serioşi, care mai presus de orice îşi fac datoria. Instituţiile care au rol central în lupta împotriva corupţiei trebuie să stea departe de războiul politic televizat", a declarat ieri premierul Tăriceanu, la prezentarea raportului de activitate pe 2007 al Departamentului pentru Luptă Antifraudă (DLAF). El a mai spus că instituţiile implicate în combaterea corupţiei trebuie să stea departe de războiul politic televizat, deoarece românii doresc o justiţie în care politicul să tac, precizând că se va implica personal pentru a evita intervenţia politicului în actul de control.
    

Summit-ul NATO - Sume mai mari pentru protocol
Pentru că invitaţii vor fi de cel mai înalt nivel, conducerea Camerei Deputaţilor a  decis ieri majorarea baremurilor pentru cheltuielile de protocol la Summit-ul NATO din perioada 2- 4 aprilie. Aşadar, pentru cei 120 de şefi de stat aşteptaţi să sosească la Palatul Parlamentului în zilele de 3 şi 4 aprilie, vor fi pregătite dejunuri în limita sumei de 360 lei pentru fiecare persoană. Pentru mesele şi recepţiile la nivel de miniştri, delegaţi şi ziarişti, aproximativ 5.800 de persoane, s-au alocat 270 de lei de persoană. Şi pentru că “preţurile sunt în continuă creştere” la unităţile de alimentaţie de categorie superioară, deputaţii se gândesc să majoreze cu 100%, începând din acest an, şi propriile acţiuni de protocol. (Carmen Vintilă)

 

Decizie - Legea berii, din nou pe masa deputaţilor
Controversatul proiect privind aprobarea unor măsuri finaciare pentru întreprinderile mici şi mijlocii din industria berii va intra din nou în circuitul parlamentar. Decizia a fost luată ieri de conducerea Camerei Deputaţilor la solicitarea deputatului PSD, Aurel Vlădoiu. Comisia juridică a concluzionat şi ea că se impune reluarea votului având în vedere că la 12 iunie 2007, când s-a dat votul final asupra proiectului, au fost încălcate mai multe prevederi din Regulament. Legea berii a fost unul dintre proiectele pentru care preşedintele Băsescu i-a acuzat pe parlamentari că “fac legi pentru infractori”.(Carmen Vintilă)

 

Congres PC - Florin Anghel a renunţat la contestaţie
Vicepreşedintele conservator Florin Anghel a renunţat la contestaţia sa privind rezultatul de la Congresul Partidului Conservator din luna ianuarie, depusă la Comisia de etică, petiţii şi litigii, anunţă un comunicat de presă al PC. Preşedintele PC Prahova, Florian Anghel, care a pierdut funcţia de preşedinte al partidului la Congresul extraordinar în faţa deputatului Daniela Popa, a contestat rezultatele alegerilor din PC. Potrivit declaraţiei lui Anghel, în contestaţie erau invocate două motive: primul este neorganizarea unui al doilea tur de scrutin în urma rezultatului obţinut după votul iniţial, iar al doilea este faptul că "nu iese numărul de voturi".Conducerea PC doreşte să îl păstreze în partid pe preşedintele Organizaţiei Prahova, Florian Anghel, şi pe ceilalţi membri ai acestei filiale care au criticat rezultatele Congresului din 27 ianuarie, declara, la începutul lunii februarie, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.

×
Subiecte în articol: politic