x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    10 Apr 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

10 aprilie 2008: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat ieri că nu are nici o le­gă­tu­ră cu afacerea privind moder­nizarea copiatoarelor Camerei de către firma la care este acţionar colegul său de partid, ministrul Muncii, Paul Păcuraru


Despăgubiri:Taxe judiciare mai mici

Plenul Senatului a decis ieri ca taxele judiciare de timbru să fie diminuate la o zecime pentru acele acţiuni introduse la instanţele judecătoreşti care vizează acordarea de despăgubiri pentru daune morale. Prevederea a fost promovată ca amendament al Comisiei juridice la propunerea legislativă pentru completarea art. 2 al Legii nr. 146/1997 privind ta­xele judiciare de timbru, adoptată de plenul Senatului cu unanimitate de voturi. Forul decizional este Camera Deputaţilor.

 

Tăriceanu: Avioane cumpărate după analize

Guvernul va decide în privinţa achiziţionării unor avioane destinate forţelor militare numai pe baza unei analize temeinice a Ministerului Apărării privind caracteristicile, costurile de cumpărare şi de întreţinere ale aparatelor, a declarat ieri premierul. El a spus că este “foarte reticent” în a mai repeta experienţa achiziţionării fregatelor din Marea Britanie. Premierul a mai spus că există semne de întrebare cu privire la numărul de avioane multirol care trebuie achiziţionate şi a apreciat că România trebuie să aibă în flota aeriană un număr de aparate care să corespundă necesităţilor de apărare, dar şi statutului de membru NATO.

 

 

Achiziţii: Olteanu ia distanţă de Păcuraru

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu (foto), a declarat ieri că nu are nici o le­gă­tu­ră cu afacerea privind moder­nizarea copiatoarelor Camerei de către firma la care este acţionar colegul său de partid, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, pe motiv că el nu se ocupă de contracte sau de achiziţii. “Preşedintele Camerei Deputaţilor nu se ocupă de contracte, nu e ordonator de credite, nu face achiziţii şi nu este şeful directorilor din Came­ra Deputaţilor”, a spus Olteanu.

 

Decizie: Casa pentru Lungu, respinsă şi de Senat

Senatorii au adoptat ieri raportul Comisiei juridice a acestei Camere care constată necons­ti­tu­ţio­nalitatea legii care prevedea atri­buirea unei locuinţe generalului în retragere Marian Lungu, urmare a unei decizii în acest sens a Curţii Constituţionale. Senatorii au reexaminat Legea privind atri­bui­rea unei locuinţe celui care a fost cel mai tî­năr erou al Armatei Române, cel mai tînăr veteran de război, decorat cu patru medalii de război şi su­pravieţuitor al unui lagăr na­zist, ale cărei prevederi au fost declarate neconstituţionale.

×
Subiecte în articol: politic