x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    30 Apr 2008   •   00:00

30 aprilie 2008:Senatul a adoptat, de ase­menea, tacit tot ieri un proiect de lege, potrivit că­ru­ia, pentru a se rezolva problema cazării, consiliile locale sînt obligate să concesioneze univer­si­t­ă­ţi­lor, timp de 49 de ani, tere­nuri, în vederea construirii unor cămine stu­den­ţeşti, la standarde de trei stele

CERTIFICATE PENTRU MEMBRII BEC. Senatul a adoptat tacit ieri două proiecte de lege potrivit cărora membrii birourilor electorale de circumscripţie, inclusiv preşedinţii acestora, trebuie să aibă un certificat emis de medicul de familie, care să ateste că au capacitatea psihică şi fizică să îşi desfăşoare activitatea în ziua votului. Cele două proiecte sînt iniţiate de către deputatul PDL Bogdan Cantaragiu şi prevăd aceleaşi condiţii ce trebuie să fie impuse membrilor birourilor electorale de circumscripţie şi în cazul alegerilor locale şi în cel al alegerilor generale.

 

TERENURI PENTRU CĂMI­NE. Senatul a adoptat, de ase­menea, tacit tot ieri un proiect de lege, potrivit că­ru­ia, pentru a se rezolva problema cazării, consiliile locale sînt obligate să concesioneze univer­si­t­ă­ţi­lor, timp de 49 de ani, tere­nuri, în vederea construirii unor cămine stu­den­ţeşti, la standarde de trei stele. “La cererea universităţilor de stat sau private, consiliile locale sînt obligate să concesioneze te­re­nuri, în vederea construirii de că­mi­ne studen­ţeşti”, se arată în pro­iec­t. El mai prevede că pre­ţul de concesionare trebuie să fie între 2 şi 10 euro/mp, iar valoarea terenului se stabileşte de consiliul local.

×
Subiecte în articol: politic