x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

27 Mar 2005   •   00:00

Suceava - Bejinariu se ia de ministrul Flutur

"Sunt surprins de atitudinea actualei Puteri, si in special de senatorul Flutur, care e sucevean, dar, prin ceea ce face, prin atitudinea pe care o are, da dovada ca nu prea a iesit de mult din codru", a declarat sambata deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu. Reactia acestuia survine recentelor declaratii ale lui Gheorghe Flutur, care s-a pronuntat pentru schimbarea din functie a presedintelui PSD al Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza. "Sa vii sa spui ca presedintele Consiliului Judetean trebuie schimbat pentru ca acolo sunt banii, si banii trebuie sa fie la noi, pentru ca noi detinem puterea in tara, mi se pare o lipsa crasa de bun-simt, de sfidare a electoratului si impunerea bunului plac", a spus Bejinariu. In replica, Flutur l-a acuzat pe Bejinariu ca a participat la "consolidarea unui sistem de baroni locali si regionali" si ca, in prezent, are "puseuri de mama a ranitilor". (Nicu Amuraritei)

Iorgovan - Comisie pentru averea regelui

Senatorul Antonie Iorgovan a declarat sambata, la Ploiesti, ca se opune proiectului de lege privind reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut regelui Mihai, document aflat in discutia Comisiei Juridice a Senatului. El a propus constituirea unei comisii formate din istorici, oameni de arta si specialisti in drept, care "sa evalueze corect, fara patima si fara partinire, sursele averii Casei Regale a Romaniei pe criterii stiintifice". Iorgovan a precizat ca isi va sustine punctul de vedere in fata Comisiei si va cere retragerea proiectului de lege al Guvernului, pana la analizarea corecta a situatiei juridice a bunurilor care au apartinut regelui Mihai I.

Guvern - Grup pentru legile retrocedarii

Guvernul a decis constituirea unui grup interministerial care va coordona procesul de elaborare, perfectionare si aplicare a legislatiei in domeniul restituirii proprietatii imobiliare preluate abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Grupul va functiona pe linga Cancelaria premierului si va fi constituit din reprezentanti ai Ministerului Finantelor, Cancelariei premierului, Ministerului Justitiei, AVAS si Oficiului pentru Privatizarea Participatiilor Statului in Industrie. Grupul va fi condus de ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul Bogdan Olteanu (foto), se va intruni saptamanal si va avea posibilitatea sa organizeze alte grupuri de lucru de specialisti din cadrul autoritatilor publice implicate.

×
Subiecte în articol: politic