x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Insistenta - Catarama trece la presiuni

Insistenta - Catarama trece la presiuni

de Gabriela Antoniu    |    27 Ian 2006   •   00:00
Insistenta - Catarama trece la presiuni

Aproximativ 100 de persoane care se declara membri ai organizatiilor teritoriale ale PNL s-au intalnit ieri cu omul de afaceri Viorel Catarama pentru a se constitui intr-un Grup de Dialog Liberal al carui scop este schimbarea conducerii liberale.

Liberalul Viorel Catarama sustine ca a fost contactat telefonic de mai multi membri PNL din teritoriu, dupa apelul pe care l-a facut in urma cu o saptamana si care se referea la convocarea unui congres extraordinar in cadrul caruia sa fie aleasa o noua conducere a partidului. Viorel Catarama le-a spus celor prezenti sa se constituie intr-un grup pentru dialog liberal si sa faca lobby la nivelul organizatiilor din care fac parte, pentru ca actuala conducere a partidului sa demisioneze. Omul de afaceri liberal a mai precizat ca a fost contactat de conducerea Partidului Popular Crestin Democrat, care s-a aratat a fi un sustinator al apelului facut de Viorel Catarama.

TEME. El a precizat ca la congresul extraordinar ar trebui hotarata fuziunea celor doua formatiuni, din care sa rezulte Partidul Liberal Popular. Printre hotararile pe care congresul extraordinar ar urma sa le adopte se numara, in opinia lui Viorel Catarama, o solicitare adresata presedintelui Traian Basescu privind o remaniere guvernamentala, prin nominalizarea unui membru PD drept prim-ministru. Fuziunea cu democratii ar trebui sa se realizeze dupa alegerile prezidentiale din 2009, formatiunea nou constituita urmand a se numi Partidul Liberal Democrat Popular, afiliat la Partidul Popular European.

IGNORANTA. Cei prezenti la reuniune afirma ca au unic scop "binele partidului". Potrivit Rompres, la un sondaj printre participanti insa, multi dintre ei nu aveau nici cea mai vaga idee cine este presedintele filialei din care declara ca fac parte. De altfel, o parte din cei care au luat cuvantul, cum ar fi Catalin Grigorescu, nu mai sunt membri PNL, unii fiind exclusi din partid. La intrebarile presei despre numarul semnificativ de participanti care nu stiau cine este presedintele filialei din care declarau ca fac parte, Viorel Catarama a replicat ca nici el nu stie cine este presedintele filialei PNL Targoviste.

CEC IN ALB. Omul de afaceri a mai spus ca, pentru el, afirmatia presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, potrivit careia omul de afaceri liberal nu mai poate afecta imaginea PNL a fost "un bilet in alb" pentru a-si continua activitatea. Sustinatorii lui Catarama s-au declarat hotarati sa actioneze "pe toate caile in sprijinul convocarii unui congres extraordinar" si i-au cerut presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, sa demisioneze din functie. Ei ar dori sa se intalneasca cu conducerea liberala astazi. Nicolae Iuruc a fost desemnat sa preia functia de secretar al Grupului pentru Dialog Liberal, care urmeaza sa se intalneasca din nou la 11 februarie.

TARICEANU RASPUNDE
Replica sefului liberalilor nu a intarziat sa apara. La cateva ore dupa ce Catarama sustinea sus si tare ca Tariceanu trebuie sa renunte la functiile detinute, premierul a raspuns unei intrebari pe aceasta tema: "Domnul Catarama cred ca stie ca toate discutiile politice intr-un partid se fac intr-un cadru institutional, organizat, in cadrul partidului, restul discutiilor pot fi catalogate drept discutii la restaurantul Hilton". (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic pnl liberal catarama