x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Intalnire de taina intre PPE, PD si PSD

Intalnire de taina intre PPE, PD si PSD

de Dan Constantin    |    29 Apr 2006   •   00:00

Joi seara, la Hotel Phoenicia din Bucuresti, a avut loc o intalnire a liderilor PSD cu o delegatie de par-lamentari PPE la care a participat si un lider PD. Geoana, Mitrea, Videanu si Frunzaverde au fost in priza.

INFORMARE. Guido Podesta, europarlamentar PPE, s-a intalnit la Bucuresti cu liderul PSD, Mircea Geoana, si cu cel al PD, Emil Boc

O serie de discutii initiate de europarlamentari PPE la Bucuresti a dat nastere la supozitii si interpretari despre posibile noi aliante politice pe scena romaneasca.

In timp ce toata suflarea natiei se pregatea joi seara sa urmareasca cu speranta meciul echipei Steaua, politicieni de frunte aveau alt gen de emotii. Hotelul Phoenicia, din cartierul Aviatiei, fusese transformat intr-un stat major al delegatiei de parlamentari ai Partidului Popular European, venita in misiune de evaluare in Romania.

DIFERENTE. Desi discutiile au fost programate "pe partide", lucrurile s-au desfasurat la fata locului putin altfel. Diferentele sunt insa importante. La ora 18:00, din sediul PSD, aflat in apropierea hotelului Phoenicia, au plecat spre intalnirea cu PPE, neanuntata anterior presei, domnii Geoana, Mitrea si Diaconescu. Conform surselor noastre, cei trei au fost intampinati de Guido Podesta, seful grupului UE - Romania din Parlamentul European. Prin preajma se afla si Sorin Frunzaverde, omul cheie al PD in relatia cu PPE. Surprinzator, la discutiile conducerii PSD cu PPE, pe tot parcursul lor de circa doua ore, a asistat Sorin Frunzaverde, cu acceptul lui Mircea Geoana. La finalul intalnirii nu s-a dat nici o declaratie, nu a fost emis vreun comunicat.

prietEnie. Morisca intersectiilor strategice continua. La plecarea de la Phoenicia, in jurul orei 20:00, bucurie mare: revederea Mitrea - Videanu marcata de gesturi prietenesti. Si, evident, de cateva minute de dialog. O informare reciproca a ceea ce fusese intalnirea cu PPE sau a ceea ce decurgea din sfaturile date de "populari"? Boc, presedintele PD, a ajuns ultimul, ca de obicei. Asa ca a fost sarit de la trilaterala PPE-PSD-PD de la Hotelul Phoenicia.

"N-am stiut ca au fost si cei de la PSD inaintea noastra", a spus Emil Boc reporterului nostru. "N-am avut nici o intalnire cu ei." Asa-i la romani - afla la urma barbatul ce stie tot satul.

Zvonurile despre o alianta PD-PSD au inca o picatura de adevar.

SURPRIZA
"N-am stiut ca au fost si cei de la PSD inaintea noastra" - Emil Boc, presedintele PD

INTAMPLARE
"M-am intalnit cu Miron Mitrea, intamplator, la Hotelul Phoenicia" - Adriean Videanu, presedinte executiv al PD

URARI
"Am vorbit cu Adriean Videanu si ne-am urat «La multi ani!»" - Miron Mitrea, secretar general al PSD
×
Subiecte în articol: politic psd