x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Întâlnirea coaliţie-USL s-a încheiat, Boc a acceptat doar sesiune parlamentară extraodinară, nu şi demisia

Întâlnirea coaliţie-USL s-a încheiat, Boc a acceptat doar sesiune parlamentară extraodinară, nu şi demisia

18 Ian 2012   •   12:03
Întâlnirea coaliţie-USL s-a încheiat, Boc a acceptat doar sesiune parlamentară extraodinară, nu şi demisia

Intalnirea dintre coalitie si liderii USL s-a incheiat, la Parlament, surse participante la discutii declarand ca premierul a acceptat doar organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Opozitia a mers la intanire cu solicitarea de demisie adresata premierului Boc si instituirea unui Cabinet independent, care sa pregateasca anticipate.

Liderii USL s-au intalnit azi dimineata, discutiile fiind urmate de o intalnire informala a conducerii PSD.

Inaintea intalnirii cu premierul si cu liderii coalitiei, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca mandatul cu care se prezinta opozitia la discutii vizeaza demisia Guvernului si instituirea unui Cabinet independent, care sa gestioneze treburile tarii si sa pregateasca anticipate.

Intrebat daca sustine varianta lui Ion Iliescu privind sanctionarea sefului statului, Ponta a raspuns: "Cand ne vom intalni cu domnul Basescu, da! Acum ne intalnim cu domnul Boc, presedintele PDL si trebuie sa existe acord politic intre fortele politice din Parlament privind inlocuirea guvernului actual cu un guvern de tehnocrati si in mod sigur alegeri cat mai rapide".

Fostul sef de stat Ion Iliescu a declarat, marti, ca Traian Basescu este vinovat de situatia in care se regaseste Romania, el apreciind ca oamenii isi doresc ca actualul sef al statului sa plateasca "neaparat" pentru acest lucru si ca Parlamentul rezultat dupa anticipate ar trebui sa-l sanctioneze.

×