x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Rus ar putea reveni in Guvern

Ioan Rus ar putea reveni in Guvern

25 Oct 2004   •   00:00

Premierul Adrian Nastase si ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana - nominalizat de PSD pentru functia de premier in cazul castigarii alegerilor - au declarat, ieri la Pro TV, ca Mihai Tanasescu si Ioan Rus ar putea fi inclusi intr-un eventual viitor guvern PSD.

"Pentru urmatorii ani, portretul-robot pentru formula guvernamentala se refera la oameni cu integritate, capabili sa faca parte dintr-o echipa si foarte buni profesionisti. Mihai (Tanasescu - n.r.) este un exemplu de foarte bun profesionist. Nu am nimic impotriva nici ca Ioan Rus sa faca parte din Guvern", a spus Geoana. Premierul Adrian Nastase a amintit, la randul sau, de contributia fostului ministru Ioan Rus la eliminarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in spatiul Schengen si a afirmat ca acesta poate oricand sa faca parte din nou din Guvern. Ioan Rus a demisionat din Guvern inaintea alegerilor locale din acest an, el candidand la Primaria municipiului Cluj-Napoca din partea PSD.

CONTINUITATE. Nastase a mai aratat ca din structura actualului Cabinet fac parte doi ministri si 16 secretari de stat cu varste de pana la 35 de ani, care ar putea asigura continuitatea generatiilor la nivel guvernamental.

"Pentru viitorul Executiv, noi pregatim, pe de-o parte, oamenii care sunt ministri acum, dar si o parte din oamenii mai tineri pe care ii vom alege in functie de dimensiunea externa sau interna pe care vom pune accentul la un anumit minister", a spus premierul. Nastase si Geoana au precizat ca o decizie privind componenta viitorului Guvern va fi luata dupa votul electoratului la alegerile din acest an. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic