x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a preluat steagul Opoziţiei

Iohannis a preluat steagul Opoziţiei

de Georgiana Ionita    |    09 Ian 2017   •   11:10
Iohannis a preluat steagul Opoziţiei
Sursa foto: DIANA OROS

Președintele Klaus Iohannis a început să-și pregătească terenul pentru alegerile prezidențiale din 2019, când speră să obţină al doilea mandat la Cotroceni. În lipsa unor voci puternice din partea PNL și USR, șeful statului a îmbrăcat rolul de lider al Opoziției, devenind cel mai aprig adversar al  coaliției PSD-ALDE.

 

Președintele și-a început ofensiva încă de la învestirea Guvernului Grindeanu, atunci când a aruncat o înţepătură subtilă la adresa liderului PSD, dar și a miniștrilor proaspăt numiți în funcție. “Domnule Liviu Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteți singurul care știe programul de guvernare din scoarță-n scoarță. Vă rog eu frumos, învățați-i și pe ei”, a spus, ironic, șeful statului. În weekend, Iohannis a lovit din nou, de data aceasta în şedinţa de constituiere a CSM, dând de pământ cu legea amnistiei și a grațierii și amenințând că se va opune “cu toată greutatea funcţiei” unui astfel de proiect. "Un astfel de demers, o lege a amnistiei şi graţierii - care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoţi care pot fi periculoşi pentru persoane, poate şi pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor - ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, domnule ministru", a atacat Iohannis, scrutându-l cu privirea pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, aflat la mai puțin de un metru de el.

Șeful statului n-a ratat ocazia şi l-a taxat din nou pe liderul PSD, adăugând  că „nu poate să nu observe” că în Parlament şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar şeful Senatului, C.P. Tăriceanu, este trimis în judecată, ceea ce reprezintă o „circumstanţă îngrijorătoare”. ”Sunt politicieni care au impresia că ce dacă au dosar penal sau sunt trimiși în judecată, că ei sunt băieți buni, că au luat multe voturi. Așa ceva nu accept”, a punctat Iohannis.

 

Ironia adresată lui Liviu Dragnea după învestirea Guvernului Grindeanu i-a adus preşedintelui un plus de peste o mie de like-uri pe pagina oficială de Facebook în decurs de câteva ore.

 

Este de aşteptat ca atacurile lui Klaus Iohannis să se înteţească în cursul anului. La finalul ceremoniei de învestire a Guvernului, preşedintele i-a anunţat pe jurnalişti că “ne vom vedea mai des în următoarea perioadă”

×