x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a promulgat legea ce instituie oficial Ziua bărbatului pe 19 noiembrie

Iohannis a promulgat legea ce instituie oficial Ziua bărbatului pe 19 noiembrie

03 Mar 2016   •   20:45
Iohannis a promulgat legea ce instituie oficial Ziua bărbatului pe 19 noiembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, o serie de decrete de promulgare a unor legi adoptate de către Parlament, printre ele aflându-se Legea pentru declararea Zilei femeii pe 8 martie şi a Zilei Bărbatului pe 19 noiembrie.

În primul articol al legii este declarată 8 martie ca Ziua femeii, iar în al doilea 19 noiembrie va fi sărbătorită ca Ziua bărbatului. ”Autorităţile administraţiei locale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile”, se arată în legea promulgată de către preşedinte.

Iniţiatorii legii au fost un grup de senatori care susţinut că sărbătorirea Zilei femeii fără să existe o Zi a bărbatului este discriminatorie. Discuţiile pe această temă au început, pe plan internaţional, în anii 60, Trinidad-Tobago fiind prima ţară care a celebrat bărbatul pe 19 noiembrie 1999, modelul fiind preluat de alte 60 de state.

”Este o ocazie pentru a evidenţia discriminarea faţă de bărbaţi şi băieţi şi pentru a sărbători realizarea şi contribuţia lor, în special la comunitate, familie, căsătorie şi grija de copii”, se arată în expunerea de motive a legii.

×