x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Aderarea României la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare

Iohannis: Aderarea României la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2023   •   11:39
Iohannis: Aderarea României la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare
Sursa foto: Hepta

 Aderarea României la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare, spune Klaus Iohannis la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

„Aderarea României la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Locul României este în spațiul Schengen, iar acest obiectiv trebuie să fie atins, atât în baza performanțelor noastre recunoscute, cât și ca o confirmare a faptului că Uniunea este capabilă să răspundă necesității de coeziune, reziliență și securitate sporită”, afirmă Klaus Iohannis.

Șeful statului menționează că, „mai ales în actualul context, este nevoie de cooperare loială pe baze constructive și de consolidarea unei Uniuni fără fragmentări în interiorul său”.

„Trebuie să transmiteți cu și mai multă fermitate mesajul că, în mod evident, România este parte a soluției şi contribuie direct şi tangibil la securitatea Uniunii. Față de toate acestea, avem așteptarea legitimă de la toți partenerii noștri europeni să demonstreze solidaritate”, încheie președintele Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis schengen