x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis despre acuzaţiile de plagiat referitoare la premier: Dacă se adeveresc, problema trebuie rezolvată nu de mine

Iohannis despre acuzaţiile de plagiat referitoare la premier: Dacă se adeveresc, problema trebuie rezolvată nu de mine

04 Iul 2017   •   15:40
Iohannis despre acuzaţiile de plagiat referitoare la premier: Dacă se adeveresc, problema trebuie rezolvată nu de mine

Dacă acuzaţiile de plagiat se adeveresc în cazul premierului Mihai Tudose, problema trebuie rezolvată de cei care l-au propus, respectiv de PSD, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis. 

"Dacă astfel de acuzaţii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana în cauză şi eu pornesc de la premisa că, dacă vor exista confirmări ale acestor acuzaţii, vor apărea şi urmările în consecinţă. Cred că trebuie să mai repet un pic despre ce vorbim aici: există o majoritate PSD - ALDE în Parlament. La consultări această majoritate a propus o persoană, eu am acceptat această propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD. PSD-ul răspunde integral şi până la sfârşit de prestaţia dlui prim-ministru Tudose, iar dl prim-ministru Tudose, în calitate de persoană privată, răspunde de activitatea proprie anterioară numirii în funcţia de prim-ministru. Cred că este bine să clarificăm un pic aceste lucruri, fiindcă altfel ar putea să apară impresii total eronate şi greşite legate de sintagma 'guvernul meu'. Este un guvern PSD-ALDE. Punct", a afirmat şeful statului, la finalul şedinţei CSAT. 

În ceea ce priveşte taxa de solidaritate, Klaus Iohannis crede că, pentru a schimba paradigma în zona impozitării şi în general a fiscalităţii, este nevoie de o discuţie amplă. 

"Cred că m-am exprimat destul de colorat în discursul de învestitură şi n-aş vrea să repet acele lucruri. Dar cred că s-au grăbit un pic şi, pentru a schimba paradigma în zona impozitării şi în general a fiscalităţii, este nevoie de o discuţie amplă cu toţi cei afectaţi şi în niciun caz nu putem să schimbăm lucrurile aşa peste noapte, fiindcă s-a hotărât undeva în centrala de partid. Aşa simplu nu e, nici oportun. Dacă se va proceda la asta sau nu vom vedea. Una peste alta, premierul s-a arătat sceptic faţă de aceste schimbări", a arătat şeful statului. AGERPRES

×