x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre anticipate: Nu exclud absolut niciun scenariu

Iohannis, despre anticipate: Nu exclud absolut niciun scenariu

20 Ian 2020   •   13:32
Iohannis, despre anticipate: Nu exclud absolut niciun scenariu

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni că nu exclude niciun scenariu cu privire la declanşarea alegerilor anticipate.

Şeful statului a fost întrebat într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Cotroceni dacă exclude din start ca premierul Ludovic Orban să demisioneze din funcţie, dacă nu se ajunge la alegeri anticipate prin moţiune de cenzură.

"Eu nu exclud acum, din start, absolut niciun scenariu, dar, într-adevăr, chestiunea demisiei nu a fost discutată", a spus Iohannis.

Întrebat dacă, în cazul în care demisia premierului va rămâne singura variantă pentru declanşarea anticipatelor, va recurge la această modalitate, şeful statului a răspuns: "La momentul când se va discuta această chestiune, cu siguranţă se va face şi un anunţ public".

Preşedintele Iohannis a adăugat că îşi doreşte ca Ludovic Orban să rămână premier şi a reiterat că şansele să se ajungă la alegeri anticipate sunt de 50%.

Despre alte persoane din PNL care ar putea prelua funcţia de prim-ministru, el a apreciat că acest partid a avut întotdeauna personalităţi "pentru toate poziţiile din statul român".

Iohannis a arătat că nu i se pare oportună discuţia cu privire la un guvern de uniune naţională în cazul anticipatelor şi că îşi doreşte un executiv liberal.

"Nu mi se pare oportună discuţia despre un guvern de uniune naţională. Eu îmi doresc un guvern liberal. Şi variantele sunt fie anticipate, fie guvern liberal. Orice altă variantă, cel puţin pentru mine, nu intră în discuţie", a subliniat şeful statului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis alegeri anticipate