x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre cazul Dragnea: Retragerea din Guvern, un răspuns adecvat la condamnare

Iohannis, despre cazul Dragnea: Retragerea din Guvern, un răspuns adecvat la condamnare

de Agerpres    |    16 Mai 2015   •   12:45
Iohannis, despre cazul Dragnea: Retragerea din Guvern, un răspuns adecvat la condamnare
Sursa foto: Dragos Asaftei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că nu a discutat cu premierul despre o propunere pentru funcţiile pe care Liviu Dragnea le-a vacantat în Guvern şi a apreciat că retragerea acestuia din Executiv reprezintă "un răspuns adecvat la condamnare".

"Nu am discutat încă, probabil azi, cel târziu luni, vom avea o discuţie pe această temă. Însă, retragerea din Guvern mi se pare un răspuns adecvat la condamnare", a răspuns Iohannis la întrebarea dacă a avut până în acest moment vreo discuţie cu premierul Victor Ponta pentru o propunere de înlocuire a lui Liviu Dragnea în Guvern, potrivit Agerpres.

Preşedintele Iohannis a efectuat, pe 27 şi 28 aprilie, o vizită oficială în Italia. Şeful statului a vizitat joi Expoziţia Universală Milano 2015, iar vineri a fost primit, la Vatican, de Papa Francisc. Sâmbătă, Iohannis urma să aibă o întrevedere cu conducerea Comunităţii Sant'Egidio şi să viziteze Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", cu un termen de încercare de trei ani. Decizia nu este definitivă.  

×
Subiecte în articol: iohannis liviu dragnea