x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Eu acuz PSD politic, iar cealalată parte spune că preşedintele este un mut

Iohannis: Eu acuz PSD politic, iar cealalată parte spune că preşedintele este un mut

23 Mai 2019   •   18:53
Iohannis: Eu acuz PSD politic, iar cealalată parte spune că preşedintele este un mut

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cluj, cu ocazia lansării cărţii sale "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", că trebuie să existe dezbatere politică, însă aceasta trebuie purtată la nivelul ideilor şi nu trebuie coborât limbajul.

"Ceea ce îmi displace este tenta unor politicieni de a coborî limbajul şi abordarea foarte mult. Una este să ai păreri foarte diferite politice şi să le dezbaţi în contradictoriu şi cu totul altceva este dacă o parte vine şi acuză politic. Eu acuz PSD politic, fiindcă au ratat guvernarea. Asta este o afirmaţie politică. Şi din cealaltă parte vine unul şi spune că preşedintele este un mut. Ok, o fi mut, dar cu aşa ceva nu vii în politică, cu aşa ceva te duci la cancanuri", a spus Klaus Iohannis.

El a răspuns în context unei întrebări a moderatorului referitoare la polarizarea din societatea românească şi din politică.

"Nu cred că trebuie să ne speriem de tabere politice sau care sunt simpatizante de o parte şi de alta şi au păreri foarte diferite de multe ori, de multe ori păreri contrare. Nu trebuie să ne speriem că societatea civilă a devenit activă şi oamenii se duc în stradă şi-şi cer drepturile, cum nu trebuie să ne speriem că apar tot felul de idei noi, nu neapărat pozitive câteodată, ci idei negative. Eu cred că ar trebui să ne speriem de altceva: faptul că nu ducem aceste chestiuni spre o dezbatere de idei, faptul că nu reuşim să dezbatem. Noi reuşim doar să ne certăm. Ori, din certat e greu să faci să iasă un lucru bun comun. Pentru asta este nevoie de dezbatere. Dezbaterea poate să fie şi o dezbatere în termeni mai duri, atâta vreme cât este o dezbatere", a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu circa 750 de membri ai autorităţilor locale din Regiunea Nord-Vest, apoi a avut o întâlnire cu primarul Emil Boc, s-a plimbat cu acesta şi cu alţi liberali prin oraş, iar apoi şi-a lansat cartea "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iohannis psd