x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Rezultatele DNA ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării lui Kovesi

Klaus Iohannis: Rezultatele DNA ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării lui Kovesi

17 Feb 2016   •   21:49
Klaus Iohannis: Rezultatele DNA ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării lui Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că în urma rezultatelor obţinute de DNA există posibilitatea "destul de avansată" ca Laura Codruţa-Kovesi să fie reconfirmată în fruntea instituţiei.

"Rezultatele obţinute de DNA, care sunt văzute, sunt lăudate şi de noi, şi de alţii, ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării", a spus Iohannis, într-un interviu difuzat, miercuri, de TVR 1, cu privire la o posibilă reînvestire în funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa-Kovesi.

Şeful statului a subliniat că este de acord cu legislaţia în vigoare, întrebat dacă susţine schimbarea procedurii de numire a procurorului-şef prin înaintarea propunerii de către CSM şi nu de Ministerul Justiţiei.

În ceea ce priveşte numirea unui nou procuror general al României, preşedintele Iohannis a susţinut că trebuie aplicată o procedură similară ca în cazul numirii şefului DIICOT, care a vizat invitarea procurorilor să se înscrie în competiţie, interviuri, selecţie, validarea de către CSM şi transmiterea către Preşedinţie a propunerii.

"Am toată încrederea că ministrul Justiţiei va aplica o procedură care va duce la un nume care poate să fie un procuror-general bun. (...) Eu cred că o procedură similară trebuie aplicată şi acum, şi semnalele pe care le am sunt că se va aplica o procedură similară, care în acelaşi timp satisface toate rigorile legii, dar aduce şi o transparenţă mult dorită, în special de societatea civilă, o dorinţă absolut legitimă. Nu-mi fac niciun fel de probleme. Vom avea proceduri care duc la numirea unui procuror pentru poziţia foarte importantă de procuror-general al România", a spus Iohannis.

El a arătat că a discutat aceste chestiuni cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

"Doamna ministru m-a asigurat că va promova o procedură similară cu cea pe care am descris-o recent, care va duce la selectarea unei persoane potrivite pentru această funcţie", a conchis şeful statului.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: klaus iohannis laura codruta kovesi dna