x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Volodimir Zelenski, de Ziua Națională a Ucrainei

Iohannis i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Volodimir Zelenski, de Ziua Națională a Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2024   •   12:40
Iohannis i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Volodimir Zelenski, de Ziua Națională a Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a adresat o scrisoare de felicitare omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, cu ocazia Zilei Naționale a Ucrainei.

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis o scrisoare de felicitare omologului său ucrainean, Volodîmîr Zelenski, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, felicitând, de asemenea, poporul ucrainean.

În mesajul său, președintele Iohannis a vorbit despre curajul și reziliența de care au dat dovadă forțele armate și cetățenii Ucrainei în apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a țării.

„România rămâne angajată să ofere sprijin consistent și multidimensional Ucrainei, nu doar până la victoria finală, ci și ulterior, în procesul de reconstrucție și integrare europeană. Poziția noastră este fermă: vom susține Ucraina în eforturile de a trage la răspundere pe cei vinovați de crimele comise pe teritoriul său și vom contribui la instaurarea unei păci durabile și incluzive, conform Formulei de Pace propusă de Ucraina”, a declarat președintele Iohannis în scrisoare, potrivit Administrația Prezidențială.

Mai mult, președintele a dat asigurări că România va continua să fie alături de Ucraina. „Totodată, Președintele Klaus Iohannis a asigurat că România va continua să participe la operaționalizarea în perioada următoare a rezultatelor valoroase obținute la Summitul NATO de la Washington, susținute de țara noastră, care s-a implicat activ în consolidarea relației politice și practice dintre NATO și Ucraina”, se arată pe site-ul Adrministrației Prezidențiale.

Ziua de 24 august, Ziua Națională a Ucrainei, este cea în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică, în anul 1991.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×